Companii

Ioan Popa a adus 5 mil. euro la capitalul Transavia

04.05.2007, 20:05 47

Transavia, unul dintre principalii producatori romani de carne de pasare, si-a majorat capitalul social cu 5 milioane de euro, prin aportul actionarului majoritar al companiei, Ioan Popa, care detine 99,9% din actiunile companiei.
Anterior majorarii, Transavia avea un capital social de 1,2 milioane de euro.
Managerul general al companiei Transavia, Ioan Popa, a declarat pentru ZF ca majorarea masiva de capital a fost efectuata "pentru a sustine obiectivele de business programate pentru 2007". Popa a precizat ca Transavia isi propune sa-si consolideze pozitia pe piata interna, in paralel cu o crestere a cifrei de afaceri la 50 de milioane de euro si a profitului, pana la 8 milioane de euro.
Potrivit reprezentantilor Transavia, anul trecut compania a crescut investitiile cu 57% fata de 2005, iar profitul a ramas aproximativ constant, la circa 5,5 milioane euro, acest lucru datorandu-se faptului ca societatea a investit peste 11 milioane de euro din fonduri proprii in dezvoltarea afacerii. Compania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de circa 42 de milioane de euro.
Potrivit unor informatii anterioare, noua fabrica a Transavia va avea o suprafata totala de 10.000 de metri patrati si o capacitate maxima de 100 de tone pe zi. Compania estimeaza ca va produce anul acesta aproximativ 35.000 de tone de carne in viu, fata de 26.000 de tone cat a produs in 2006. Anul trecut producatorul a investit si in dezvoltarea imaginii Transavia alocand
2 milioane de euro bugetului de marketing.
Popa a mai declarat anterior ca doreste sa realizeze fuziunea intre Transavia si Cerealcom, companie achizitionata de grupul de firme din Alba Iulia in urma cu doi ani. Potrivit datelor Registrului Comertului, printre companiile la care mai este actionar Ioan Popa se numara Alcomb, Cerealcom sau Prelcomet, toate in judetul Alba.
In 2006, Transavia si-a consolidat pozitia in piata produselor proaspete din carne de pui, aceasta categorie reprezentand peste 75% din productia si distributia grupului. In prezent, peste 80% din produsele Transavia sunt distribuite prin marile lanturi de retail. Cu un numar de peste 650 de angajati in 14 locatii din judetul Alba si judetele limitrofe.
Principalii producatori de carne de pasare din piata sunt Transavia Alba Iulia, Agricola Bacau, Avicola Calarasi si Agrisol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO