Companii

Irlandezii de la Mivan au programat investitii de peste un miliard de euro

Irlandezii de la Mivan au programat investitii de peste un miliard de euro
27.09.2007, 18:29 19

Compania de dezvoltare imobiliara nord-irlandeza Mivan Development, implicata in dezvoltarea centrului comercial Liberty Center si a ansamblului rezidential New Town Residences din Capitala, a anuntat investitii totale de circa un miliard de euro pentru dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale.
"Am cumparat in urma cu un an un teren de noua hectare pe bulevardul Timisoara din Bucuresti si negociem achizitia altor patru loturi de teren mai mici, pe care am putea construi circa 2.000 de apartamente. Investitia s-ar ridica la circa 200 de milioane de euro. Per total, am putea ajunge la investitii de circa un miliard de euro pe piata locala", a declarat pentru ZF John Houghton, Property Director al Mivan.
Mivan detine totodata un teren de 1,5 ha in Poiana Brasov, avand destinatie un alt proiect rezidential.
Cea mai importanta investitie a irlandezilor o reprezinta proiectul Tiago Malls care presupune construirea unei retele de zece centre comerciale in orase din provincie in urma unei investitii de peste 700 de milioane de euro.
Primul centru comercial Tiago va fi deschis anul viitor la Oradea, urmand ca in 2009 sa fie inaugurate alte patru malluri, la Targu-Mures, Ploiesti, Bacau si Brasov. Alte trei centre urmeaza a fi deschise in perioada 2010 - 2011 la Sibiu, Galati si Iasi, celelalte posibile tinte de pe harta investitiilor Mivan fiind Baia Mare, Craiova sau Arad.
"Ne propunem sa obtinem chirii astfel ca investitia sa fie amortizata in mai putin de 10 ani. Asta nu inseamna ca vom pastra in proprietate mallurile atat timp. Suntem abordati de mari institutii internationale atat pentru cumpararea Liberty Center, cat si a proiectelor Tiago, dar nu ne intereseaza momentan sa vindem", a precizat Houghton.
Mall-urile Tiago vor fi dezvoltate in parteneriat cu grupul irlandez Moritz care asigura o buna parte din finantarea proiectelor. Terenurile cumparate pana in prezent de Mivan au o suprafata de circa 600.000 mp si au o valoare de peste 150 mil. euro.
Mall-urile vor avea suprafete inchiriabile cuprinse intre 25.000 si 30.000 de metri patrati si in jur de 150 de magazine, proiectul de la Bacau urmand a fi cel mai mare - 35.000 mp. Pentru primele cinci centre Tiago, firma Colliers International a fost desemnata agentul exclusiv de inchiriere.
Cele mai avansate proiecte ale Mivan se afla in Bucuresti - centrul comercial Liberty Center, dezvoltat in zona Trafic Greu, si ansamblul rezidential New Town Residences, din zona Dristor, si implica investitii de peste 150 de milioane de euro.
New Town este dezvoltat in parteneriat cu fondul de investitii britanic Fabian, ansamblul fiind format din peste 650 de apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO