Companii

Israelienii fac o fabrica de un milion de euro la Bucuresti

02.06.2005, 19:33 35

Polybid Expanded Polystyrene (EPS), unul dintre cei mai importanti producatori israelieni de polistiren expandat, va investi 1,2 milioane de dolari (aproximativ un milion de euro) intr-o fabrica de polistiren expandat la Bucuresti, potrivit editiei electronice a publicatiei israeliene Globes.

Fabrica va realiza produse din polistiren expandat si face parte din strategia de extindere a companiei in Europa centrala si de Est, unde intentioneaza sa deschida inca doua fabrici in urma unor investitii totale de 4 milioane de dolari.

Compania a anuntat ca deschiderea fabricilor din Europa Centrala si Est se va face in paralel cu restructurarea activitatii.

Polybid EPS detine in acest moment patru fabrici. Companie infiintata in anul 1966, Polybid este unul dintre principalii producatori de polistiren expandat din Israel.

Miscarea Polybid se suprapune peste altele similare anuntate in ultima perioada de mai multe companii active pe piata romaneasca.

Acestea au anuntat ca vor investi sume importante in deschiderea unor capacitati de productie de polistiren expandat ca urmare a cresterii cererilor pentru acest tip de produs, fie ca este utilizat pentru caserole pentru carne si produse ambalate din carne care se vand tot mai bine in magazine sau pentru panouri destinate izolarii termice a imobilelor.

Daw Benta, o companie mixta creata de grupul german DAW si grupul de firme Benta din Targu Mures, deruleaza inca de anul trecut un proiect de investitii pentru construirea unei capacitati de productie la Targu Mures.

Principalul domeniu de activitate al companiei este producerea de vopsele, principalul brand comercializat fiind Caparol. Daw Benta estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro, in crestere cu circa 50% fata de anul trecut.

Firma urmareste sa ofere un sistem termo complet avand la dispozitie capacitati de productie de polistiren, precum si de dispersii (vopsele lavabile).

Compania elvetiana Swisspor a anuntat la randul sau in acest an ca va investi 8 milioane de euro in construirea unei fabrici de polistiren expandat la Turda.

De altfel, cresterea cererii de materiale de constructii din Romania, cu o rata anuala de peste 10% a determinat Swisspor sa-si majoreze capacitatile de productie.

Grupul elvetian a intrat pe piata romaneasca in anul 1997 prin achizitia pachetului majoritar a producatorului de hidroizolatii Matizol Ploiesti, iar in 1998 elvetienii au construit prima fabrica de polistiren expandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO