Companii

Israelul cauta firme romanesti pentru afaceri in IT si agricultura

06.09.2000, 00:00 46



Principalele firmele de IT din Israel vor fi prezente la Bucuresti saptamana viitoare pentru a cauta parteneri de afaceri in Romania, cu ocazia expozitiei "Israel in Romania 2000", a anuntat ieri ambasadorul Israelului la Bucuresti, Avi Millo.

Expozitia va fi organizata in perioada 12 - 13 septembrie la World Trade Center si este axata pe high-tech si agrotehnologie. Companiile din Israel vor veni cu tehnologia si forta lor manageriala pentru a realiza parteneriate pe plan local cu firmele romanesti, in special in sectorul de cercetare - dezvoltare.

Romania este o piata mica, exigenta dar fara bani, deci neinteresanta pentru vanzari, insa are un potential imoportant de resurse umane care pot fi valorificate in interesul ambelor parti, este una din concluziileconferintei de prezentare a expozitiei.

"In loc sa exportam ingineri in Canada, putem sa aducem Canada in Romania. Produsele israeliene si cercetarea romaneasca pot colabora cu succes de aici inainte", a spus unul dintre participanti.

Industria de IT (Tehnologia Informatiei) din Israel contribuie cu 8,5 mld. de dolari la realizarea Produsului National Brut, ceea ce reprezinta 12% din total si detin 30% din exporturile realizate de acest stat in anul 1999.

"Expozitia a fost organizata cu intentia de a gasi punti de colaborare intre firmele din cele doua tari pe aceste domenii", a mai declarat Avi Millo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO