Companii

Iulian Iancu: Soluţia pentru salvarea Arpechim - statul să conteste în instanţă decizia de închidere

Autor: Mediafax

31.03.2011, 21:07 55

Deputatul PSD Iulian Iancu susţine că soluţia pentru salvarearafinăriei Arpechim ar fi ca reprezentantul Guvernului în Consiliulde Supraveghere al OMV Petrom să conteste în instanţă decizia deînchidere a rafinăriei, el spunând că există un termen de şase luniîn care poate fi găsită o rezolvare.

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedinte al Comisei pentru Industriidin Camera Deputaţilor, a făcut aceste declaraţii joi, la finalulunei întâlniri a reprezentanţilor OMV Petrom cu prefecţii de Argeşşi Vâlcea şi cu conducerea combinatului chimic Oltchim RâmnicuVâlcea, în care s-a discutat despre situaţia rafinărieiArpechim.

"Acţionarul minoritar, în speţă statul român, are dreptul săconteste în instanţă această decizie de închidere. Oricum, îninterval de şase luni nu se poate întreprinde nicio acţiuneconcretă de dezafectare a vreunei instalaţii de pe platformaArpechim. În acest interval de timp pot reieşi soluţii de relansareeconomică pe acest lanţ economic. Cea mai credibilă soluţie este uncontract de procesare a ţiţeiului pe această platformă, astfelrevitalizând şi rafinarea şi parte de petrochimie şi nefiindobligat un agent economic român să facă acest efort", a spusIancu.

Potrivit acestuia, următorul pas va fi "o analiză foarte atentă aacestor concluzii, cu ministrul Ecomiei, după care analiza se vamuta la nivelul premierului".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO