Companii

Iulian Stanciu, Preşedinte Executiv eMag: Un antreprenor trebuie să aibă planuri de afaceri pe 5-10 ani şi să continue să investească şi în perioadele dificile, când cei din jur se retrag. Aici sunt marile oportunităţie ale crizelor

EY Entrepreneur of the Year 2022

Iulian Stanciu, Preşedinte Executiv eMag: Un antreprenor...

Autor: Roxana Rosu

05.05.2022, 09:48 190

Un antreprenor trebuie să construiască planuri de afaceri pe 5-10 ani şi să continue să investească şi în perioadele dificile, atunci când majoritatea celor din jur se retrag, pentru că aici sunt marile oportunităţie ale crizelor, a spus Iulian Stanciu, Preşedinte Executiv eMag, la evenimentul de lansare a competiţiei EY Entrepreneur of the Year 2022.

Iulian Stanciu este preşedinte al juriului la ediţia din acest an.

”Din crizele trecute am învăţat, am accelerat dezvoltarea în criză, am văzut pericolele pe  termen scurt, le-am rezolvat şi am mers mai departe, gândind pe termen lung. Nu poţi schimba ceva fundamental în produsul, în serviciul tău, dacă nu investeşti pe termen lung. Este vorba de o investiţie mare, în soft, în hardware, într-o fabrică, în ceva care îţi reduce costurile, care să te diferenţieze în piaţă. Asta e marea oportunitate, să menţii nişte planuri pe termen lung în perioade dificile”.

Antreprenoriatul este o meserie grea şi foarte riscantă, a adăugat Iulian Stanciu.

În acelaşi timp, perioadele de criză generează provocări în ceea ce priveşte finanţarea businessului, în condiţiile în care băncile sunt prima sursă la care apelează un antreprenor, dar disponibilitatea lor are limite. O altă variantă sunt investitorii din piaţă, derularea unor serii de finanţare.

”Investitorii sunt mai precauţi în această perioadă. De exemplu, evaluările au scăzut puţin la companiile de tech. Este important să arăţi o execuţie foarte bună, nişte planuri clare, cu obiective clare, argumentate. Fonduri există, dar trebuie încredere în business şi fondatori dedicaţi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO