Companii

Iulius Group investeste 50 mil euro intr-o parcare subterana la Iasi

05.08.2008, 19:25 28

Compania Iulius Group, controlata de omul de afaceri Iulian Dascalu, va investi peste 50 mil. euro pentru dezvoltarea unei parcari subterane de 3.000 de locuri in cadrul proiectului imobiliar Palas din Iasi, a anuntat compania. Parcarea va deservi intreg proiectul care va cuprinde spatii comerciale, de birouri, hoteluri si 500 de apartamente, costul per loc de parcare ridicandu-se la peste 16.000 de euro, in conditiile in care constructia va ajunge la cinci etaje subterane in unele zone, potrivit companiei.
Parcarea va fi realizata de firma germana Assmann Beraten+Planen si va fi livrata odata cu proiectul, in 2010. Dirijarea in interiorul parcarii va fi realizata electronic, iar emisiile de carbon vor fi masurate si evacuate in cazul unui sursplus.
Intregul proiect Palas, dezvoltat in centrul Iasiului, implica o investitie de peste 250 mil. euro si va cuprinde peste 40.000 de metri patrati de spatii comerciale, 13.500 metri patrati de birouri, hoteluri de patru si cinci stele, precum si un parc.
Iulius Group detine in prezent pe piata locala trei centre comerciale sub brandul Iulius Mall, situate in Iasi, Timisoara si Cluj, precum si un alt proiect in dezvoltare, la Suceava, mall care urmeaza sa fie livrat pana la sfarsitul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO