Companii

Iulius Group, proiect de 50 mil. euro in centrul Iasiului

28.12.2004, 00:00 131

Iulius Group, care detine un mall in Iasi si inca sapte magazine in tara, intentioneaza sa investeasca aproape 50 de milioane de euro intr-un proiect care vizeaza reabilitarea si reamenajarea centrului orasului Iasi.
In zona dintre Palatul Culturii si Sala Polivalenta din Iasi urmeaza sa fie construite un lant de galerii comerciale, spatii de locuit si pentru birouri, un parc cu multiple functiuni, precum si parcaje terane si subterane. In plus, actualul strand municipal va disparea, dar teatrul de vara si patinoarul vor fi modernizate. Totul ar urma sa faca parte dintr-un circuit turistic international care sa scoata in evidenta cladirile istorice ale Iasiului.
"Inca se lucreaza la schema de finantare. Dar banii nu sunt o problema. Proiectul depinde, in foarte mare masura, de rezultatul concursului de solutii pentru arhitectura acestui complex", a declarat Emilian Gabriel Grosu, director in cadrul Iulius Group.
Acest proiect va fi discutat in sedinta de astazi a Consiliului Local. "Din cate stiu, exista un agreement al consilierilor locali in privinta proiectului", a spus primarul Gheorghe Nichita. El a prezentat si pretentiile financiare ale municipalitatii: incasarea, in schimbul concesionarii a 119.000 metri patrati de teren, a 75.000 euro anual, plus 10% din profitul complexului. Nichita a mai aratat ca toata zona istorica din preajma Palatului Culturii va fi reamenajata, ca si zona de agrement, ceea ce va duce si la crearea altor oportunitati pentru oras.
"Constructia este programata sa dureze doi ani si sase luni. In timpul acesta se vor crea locuri de munca temporare, iar definitivarea proiectului va duce la infiintarea unora definitive. Noi acum pierdem bani in zona Palat, dar vom castiga daca proiectul Iulius Group se va realiza", a incheiat primarul.
Iulius Group, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu, detine o retea de opt magazine, deschise in cele mai importante orase din tara. Printre cele mai importante se numara mall-ull din Iasi (inaugurat in aprilie 2000 in urma unei investitii de sapte milioane de dolari). Grupul construieste la Timisoara al doilea mall, proiect estimat la 20 de milioane de euro. In Timisoara, omul de afaceri mai detine si complexul comercial Terra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO