Companii

Jumatate din America House, deja antamata

24.05.2005, 18:59 19

America House, imobilul de birouri dezvoltat in Capitala de compania GTC Romånia, ce urmeaza sa fie livrat in ultima parte a acestui an, a ajuns la un grad de ocupare de peste 50%, potrivit biroului local al agentiei imobiliare Colliers International.

"In acest moment, mai mult de 50% din spatiul disponibil este fie inchiriat, fie in stadii finale de negociere", spune Horatiu Florescu, Associate Director in cadrul biroului local al Colliers International, agentul exclusiv pentru America House. El spune ca asteapta ca rata de ocupare a celor 22.000 de metri ptrati de spatii de birouri sa ajunga in urmatoarea perioada la 100%, mai ales ca 90% dintre cei 5.000 de metri patrati de spatii comerciale sunt deja inchiriati.

GTC Romånia nu este la prima situatie de acest tip pe piata romåneasca. Compania a dezvoltat si ulterior våndut pentru aproximativ 30 mil. $ imobilul de birouri Europe House, actuaul sediu al operatorului de telefonie mobila Orange. Si in acest caz, spatiile disponibile au fost inchiriate cu mult timp inainte ca imobilul de birouri sa fie livrat pe piata.

Inchirierea cu mult timp inainte a spatiilor de birouri de calitate este de fapt o situatie des intålnita pe piata romåneasca acolo unde cererea din partea companiilor aflate in expansiune este mult superioara ofertei existente.

Ultimul exemplu este proiectul Bucharest Business Park, care urmeaza sa fie livrat la råndul sau in acest an si care ajunsese in primele luni ale acestui an la un grad de ocupare de 80%, printre chiriasi aflåndu-se companii multinationale importante de pe piata locala precum Carpatcement Holding, British American Tobacco sau IBM. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO