Companii

KAI Ceramics: Piaţa de plăci ceramice ar putea creşte cu 5-10% anul viitor

Autor: Andreea Mioara Neferu

13.12.2011, 17:33 188

Producătorul bulgar de plăci ceramice KAI Grup, controlat de fondul de investiţii american Advent International, estimează că piaţa pe care activează ar putea creşte cu 5-10% în 2012, marcând astfel o revenire, în condiţiile în care anul acesta a avut un uşor declin (în volum) până la 23 milioane de metri pătraţi.

"Scăderea din 2011 s-a datorat în principal lipsei finanţării existente în piaţa materialelor de construcţii în general şi a plăcilor ceramice în particular. Clienţii au dispus de fonduri relativ mai mici, băncile au fost mai precaute în a finanţa proiecte de investiţii şi de asemenea firmele de construcţii au fost mai rezervate în ceea ce priveşte asumarea unor riscuri", a declarat Cătălin Rotaru, country manager al KAI Ceramics, divizia locală a grupului bulgar.

Pentru anul acesta Rotaru estimează că cifra de afaceri a bulgarilor de la KAI pe piaţa locală va creşte cu peste 25% faţă de 2010, până la peste 21 mil. euro. În 2010, grupul bulgar a înregistrat venituri de 17 mil. euro în România, din care subsidiara KAI Ceramics a generat afaceri de 33,7 mil. lei (8 milioane de euro), restul fiind vânzări directe din Bulgaria.

Printre concurenţii companiei se numără austriecii de la Lasselsberger, singurii producători de plăci ceramice de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO