Companii

Kaufland, la al doilea hypermarket in Bucuresti

11.07.2006, 20:05 32

Kaufland a inceput recent lucrarile de constructie a celui de-al doilea magazin din Bucuresti, centrul comercial urmand sa fie deschis la sfarsitul anului sau la inceputul anului 2007.
Hypermarketul va include, pe langa zona magazine, si un etaj administrativ, care va fi construit anul viitor, potrivit reprezentantilor Kaufland. Centrul comercial va avea o suprafata construita de circa 8.300 de metri patrati si va beneficia de 385 de locuri de parcare. Investitia medie intr-un magazin Kaufland este de 8-10 milioane de euro.
Primul hypermarket Kaufland din Bucuresti a fost inaugurat in octombrie 2005, pe locul fostei fabrici de sapun Stela din zona Obor. Compania intentioneaza sa se extinda si la Satu Mare, Suceava, Bistrita, Constanta, Targoviste si Zalau.
La nivel national, reteaua acopera orasele Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba-Iulia, Timisoara, Baia-Mare, Targu-Mures, Galati si Cluj.
Kaufland a inceput saptamana trecuta lucrarile de constructie a doua hypermarketuri in judetul Neamt, la Roman si Piatra Neamt. Al zecelea magazin al retelei va fi inaugurat joi la Hunedoara, in urma unei investitii de circa 7,5 milioane de euro.
Kaufland Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 3,7 milioane euro, investitiile totale realizate pe piata autohtona ajungand la circa 200 de milioane de euro. Compania doreste sa deschida in urmatorii patru ani circa 50 de magazine.
Kaufland, firma care practica un concept de hypermarket cu politica de discount, are circa 700 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania.
Grupul Schwarz, din care face parte si Kaufland, are peste 166.000 de angajati, realizand in 2005 o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO