Companii

Kenvelo a renuntat la 100 de angajati si a inchis 9 magazine

Kenvelo a renuntat la 100 de angajati si a inchis 9 magazine

Piofrancesco Borghetti, CEO Kenvelo

09.12.2009, 23:15 629

Kenvelo Romania, una dintre cele mai extinse retele de magazinede imbracaminte pentru tineri, cu circa 60 de unitati la nivellocal, si-a schimbat strategia de dezvoltare ca urmare a scaderiiafacerilor cu pana la 30%, in euro, in acest an comparativ cu2008.

"Pana acum, strategia de management cuprindea doar deschideri demagazine. Era simplu in Romania, nu era nimic de administrat inaceasta tara pentru ca nu exista oferta pentru clienti. Daca estiin desert si esti singurul care vinde apa, nu conteaza unde itiasezi magazinul. Dar daca pana acum filozofia era sa mergem indesert, unde sa nu concuram cu nimeni, acum vrem sa fim acolo undesunt toti competitorii nostri", a declarat Piofrancesco BorghettiCEO Kenvelo si principalul actionar al companiei.

Romanii ca si ceilalti est-europeni traiesc inmalluri

Daca in 2008 compania avea 69 de magazine si afaceri de 153,2mil. lei (41,6 mil. euro), anul acesta Kenvelo a decis sa reducanumarul de unitati neprofitabile inchizand noua magazine, pentru cain prezent "retailerii trebuie sa isi schimbe anual reteaua sistrategia", dupa opinia lui Borghetti.

Chiar daca afirma ca magazinele plasate stradal atrag cele maimici venituri "pentru ca romanii ca si ceilalti est-europenitraiesc in malluri" si ca vor fi primele vizate in vedereainchiderii, Borghetti nu da detalii cu privire la numarul exact demagazine la care urmeaza sa renunte in 2010.

Chirii mai mici cu 20% pana la 50%

Compania a reusit anul acesta sa reduca masiv din costuri,economisind circa 2.000 de euro pe luna, prin disponibilizarea a100 de angajati din 550 anul trecut, prin renegocierea chiriei sireducerea acesteia intre 20% si 50% si prin reducerea costurilorinterne.

"Acum doi ani aveam un angajat la fiecare 9 metri patrati simagazinele erau intotdeauana pline. In Europa media pe angajat estede 40 de metri patrati, de aceea am reusit sa reducem si in Romaniadin personal si sa avem un angajat la 30-35 de metri patrati",explica CEO-ul companiei.

Pentru 2010 compania are in vedere o revitalizare a consumuluisi o crestere a cifrei de afaceri pana la nivelul de 30 de milioanede euro.

Piofrancesco Borghetti, CEO-ul Kenvelo, a fost si actionar alretailerului de imbracaminte Tom Taylor, pe care l-a vandut in2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO