Companii

Kinstellar a luat un partener de la Bulboaca si a ajuns la 15 avocati

11.05.2009, 18:08 439

Casa de avocatura Kinstellar, fondata la sfarsitul anului trecut de o serie de avocati ai firmei britanice Linklaters, a trecut printr-un process de reconstructie dupa ce jumatate din vechea echipa de avocati a decis sa plece in cadrul unor firme precum DLA Piper sau PeliFilip.

Firma, cu birouri in Bucuresti, Bratislava, Praga si Budapesta, a ajuns la 15 avocati in Romania, dupa ce a recrutat atat avocati tineri, cat si cu experienta. Astfel, Bogdan Bibicu se va alatura casei de avocatura pe pozitia de partener, dupa ce va parasi Bulboaca & Asociatii, iar Razvan Popa a intrat in firma dupa ce a parasit firma Costea, Jalba si Asociatii.
"Ca urmare a despartirii de Linklaters o parte dintre avocati au considerat riscant noul proiect, astfel ca echipa s-a redus considerabil la sfarsitul anului trecut. Mersul economiei ne-a determinat sa luam o pauza si sa ne reevaluam strategia de recrutare a oamenilor. Am ajuns la 15 avocati si ne propunem sa crestem pana la maxim 20 in acest an", a declarat Daniel Torsher, managing partner al biroului local al Kinstellar.
Torsher spune ca firma a avut si in aceasta perioada activitate, atat in proiecte locale, cat si regionale, unul dintre acestea fiind asistarea companiei germane TMD, din industria auto, in procesul de restructurare in vederea vanzarii.
Firma activeaza in continuare in cladirea in care se afla biroul local al Linklaters, spatiul fiind inchiriat de la firma de avocatura britanica, numarul doi mondial. Investitia in biroul local al Kinstellar a depasit 500.000 de euro si a implicat cheltuieli de marketing, dar si schimbarea sistemelor informatice si financiare.
Principalele domenii de expertiza ale Kinstellar sunt drept corporatist si financiar, proiecte de infrastructura si insolventa, domeniu in care volumul de activitate era restrans pana de curand.
Departamentul de banking & finance va fi coordonat de Bogdan Bidicu, care a asistat printre altele si statul roman la privatizarea Petrom sau grupul Intesa in procesul de privatizare a BCR, in perioada in care era avocat al Linklaters. Razvan Popa va coordona echipa de drept corporatist.
"Inca lucram pentru multi clienti comuni cu Linklaters, precum si programe de training si dezvoltare. Nu avem in prezent niciun contract de tip M&A in lucru. Obiectivele pentru acest an sunt intarirea practicii si integrarea echipei locale in structura Kinstellar", spune Torsher.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO