Companii

Kludi România şi-a majorat afacerile cu 13% în primele nouă luni

Kludi România şi-a majorat afacerile cu 13% în primele nouă luni

Autor: Andreea Neferu

16.10.2012, 16:15 175
Kludi România, subsidiara locală a producătorului german Kludi de baterii de lux pentru baie şi bucătărie, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de lei (1,5 milioane de euro), în creştere cu circa 13,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Afacerile Kludi în România continuă trendul ascendent început încă din 2010. Aceste rezultate reconfirmă estimările noastre iniţiale (...)", a declarat Florin Barabaş, managing director al Kludi România.

Vânzările de produse smart luxury (produse multifuncţionale, cu un design pretenţios, dar disponibile la preţuri accesibile) ale companiei au crescut cu 27% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Kludi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 6,9 mil. lei (1,6 mil. euro), potrivit Ministerului de Finanţe.

Compania estimează un avans de 12-13% al cifrei de afaceri de anul acesta, iar pentru anul 2013, prognozează o creştere de 3-5%. Acest avans se va datora majorării cotei de piaţă la peste 3% a Kludi în România în 2013, în contextul în care întreaga piaţă de baterii sanitare, sisteme de duş şi accesorii va rămâne, în cel mai optimist scenariu, constantă, potrivit estimărilor companiei.

Piaţa de baterii de baie şi bucătărie s-a ridicat anul trecut la circa 16 milioane de euro, în timp ce piaţa de sisteme de duş a atins o valoare de 3,5 milioane de euro.

Kludi a livrat produse pentru o serie de proiecte, aşa cum este clădirea de birouri Sky Tower din Capitală, hotelul JW Marriott sau InterContinental tot din Capitală, Ambasada Canadei, Spitalul Colţea, uzina Ford Craiova sau complexul rezi­den­ţial Stejarii.

Pe piaţa locală, compania concurează cu jucători precum Hansgrohe, Grohe sau Roca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO