Companii

Kovacevic, Max Mara: Nu ştiu dacă mai e loc de alte monobranduri de lux

Srdjan Kovacevic. Mediafax Foto

Srdjan Kovacevic. Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

09.07.2013, 22:29 918

Srdjan Kovacevic (51 de ani), an­treprenorul sârb care a pus Româ­nia pe harta luxului mon­dial aducând la Bu­cu­reşti branduri pre­cum Max Mara, Ermenegildo Zegna sau Em­po­rio Ar­ma­ni, spune că pe pia­ţa din România nu mai e loc pentru moment de al­­te nume mari ale modei.

„Dacă mă întrebaţi acum 2-3 ani aş fi spus că mai e loc de noi jucători. Acum, cred că sunt prea multe mono­bra­nduri“, explică antreprenoprul care are o experienţă de circa două de­­cenii pe piaţde lux din România. În ulti­mii ani pe piaţa de lux au intrat mai multe nume mari, pre­cum Gucci, Valentino sau Burberry. Ei au preferat să se aşeze la parterul ho­telurilor de cinci stele din Capitală, asigurându-şi astfel traficul. Şi Kova­cevic a pus magazinul Zegna la par­­terul hotelului Radis­son Blu, iar Max Mara în apro­pierea acestuia. În acest context, multe spa­ţii de pe Calea Vic­to­­riei sunt goale.

„Spaţiile goale pot fi um­plute doar dacă pro­prie­tarii reuşesc să pă­că­leas­că pe vreun entu­ziast. Există mulţi entu­ziaşti pe piaţa de lux de­oare­­ce cei mai buni jucă­tori ajung la mar­je de profit de 20%. Noi avem mar­jă de profit între 0 şi 15%, însă în cri­­ză multe businessuri de lux au tre­cut pe pierderi ce ajung la 20% din nivelul cifrei de afaceri“.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO