Companii

Laboratoarele Synevo si-au bugetat 14 mil. euro

15.01.2008, 17:42 41

Synevo Romania, reteaua de laboratoare a grupului Medicover, si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 14 mil. euro, cu 16% mai mult comparativ cu anul trecut. Rezultatele consemnate in 2007 au fost cu 15% peste estimarile initiale.
"Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei a contribuit la aceasta crestere cu 5%, diferenta provenind din cresterea segmentului de clienti platitori", a spus Virgil Ivan, directorul general al Synevo Romania.
In acest moment, compania este in faza de amenajare si recrutare de personal pentru un nou laborator pe care il va deschide in prima parte a anului in Craiova. Acest laborator va necesita investitii de 500.000 de euro. De asemenea, planurile pentru acest an mai prevad cel putin un laborator.
"Pentru Synevo, anul 2007 a reprezentat deschiderea celui de-al zecelea laborator in Timisoara, o investitie de 700.000 de euro, precum si consolidarea pozitiei de lider pe piata din Iasi si Cluj", a mai spus Ivan.
Synevo opereaza sase laboratoare de spital si patru laboratoare independente in Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Satu Mare, Suceava si Timis. Laboratoarele pe care compania le detine in cadrul spitalelor au fost preluate prin externalizare.
Synevo a luat nastere in Romania prin separarea in 2003 a diviziei de laboratoare Medicover Rombel de Medicover. Ulterior, in 2004, entitatea formata a luat numele de Synevo. In 2005, grupul suedez a decis sa extinda conceptul in Polonia, unde a achizitionat un laborator privat.
Businessul de laborator a fost revigorat in toamna anului trecut de demararea de catre Ministerul Sanatatii a Programului de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei. Dupa primele trei luni de la demararea programului, rezultate facute publice de minister nu au luat prin surprindere industria farmaceutica, datele inscriindu-se in linii mari cu ceea ce se stia despre afectiunile romanilor.
In prezent, cele mai frecvente boli ale romanilor sunt cele cardiovasculare, medicamentele destinate tratarii acestui tip de afectiune reprezentand de altfel cel mai mare segment al pietei farma, situatie similara si in statele UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO