Companii

Lanţul de spălătorii ecologice Eco Clean din Bucureşti, cu 12 unităţi: „Simţim că scade puterea de cumpărare“. Eco Clean, o afacere demarată în anul 2000, are 12 unităţi în Bucureşti şi Ploieşti, deschise în centre comerciale.

Lanţul de spălătorii ecologice Eco Clean din...

Autor: Mirabela Tiron

15.05.2024, 18:30 124

Compania Eco Clean din Bucureşti, un busi­ness fondat în 2000 de doi antreprenori români, care deţine 12 spălătorii şi curăţătorii ecologice, a finalizat primul trimestru cu afaceri mai mici cu 5% pe segmentul de persoane fizi­ce, în timp ce pe seg­mentul de spitale sau hote­luri încasă­rile s-au menţinut la nivelul din peri­oada simila­ră a anului trecut.

„În primele trei luni s-a simţit că puterea de cumpă­ra­re a consuma­tori­lor este în scă­dere, am avut scădere pe seg­mentul de persoane fizice. În aprilie şi mai până acum înca­să­rile au fost la nive­lul de anul trecut. În continuare 60% din business este generat de clien­ţii ho­teluri şi spitale“, a spus pentru ZF Ion Darie Grigo­rescu, proprietarul com­pa­niei. Eco Clean este con­tro­lată de antrepre­norii Grigo­res­cu Ion Darie (cu 50%) şi de Rădu­les­cu Adrian Gheor­ghe (50%). Compania a fina­lizat în 2022 cu afaceri de 22,2 milioane de lei, faţă de 15,5 milioane de lei anul anterior, potrivit date­lor publice. Datele publice arată că în 2022 com­pa­nia avea 145 de angajaţi, faţă de 130 de angajaţi anul anterior şi un profit de 333.000 lei faţă de 3,4 mil. lei anul anterior, potrivit mfinante.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24