Investiţii

Leoni a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii din Europa. Grupul german va livra peste 70 de procese de resurse umane

29 aug 2016 Autor: Laurentiu Cotu

Grupul german Leoni, care a ajuns în România la peste 17.000 de angajaţi în producţie, a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip „shared“ din Europa, unde va centraliza toate activităţile de HR ale concernului ger­man.

Leoni deţine pe piaţa locală unităţi de producţie în Arad, Bistriţa şi Piteşti, puncte de lucru din Beiuş şi Luduş, iar recent centrul de servicii de la Cluj unde vor lucra în jur de 50 de oameni. „Centrul de servicii Leoni de la Cluj-Na­poca a fost deschis, iar noi ne-am ocupat doar de o parte din activităţile ce ţin de recrutare“, a declarat pentru ZF Transilvania Mirela Ramona Sălăgean, Team Leader HR, Recruitment&Care of Personnel al Leoni Wiring Systems Ro Bistriţa. Reprezentanţii companiei au mai spus că investiţia din România a fost o decizie stra­tegică pentru Leoni. Compania Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 1,2 mld. lei, un câştig net de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) şi un număr mediu de circa 6.364 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. Ală­turi de compania Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, ger­manii mai deţin în România încă două companii, Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2016

 
Cuvinte cheie:
Investitii
, leoni
, centru de servicii
, recrutare
, cluj
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide