Companii

LIDL, 200 milioane de euro de la BERD

Autor: Mihaela Popescu

30.09.2010, 23:30 31

Gigantul german din retailul cu discount LIDL & Schwarz, cuafaceri de circa 55 mld. euro, a primit acordul boardului BERD(Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) pentru uncredit de 200 mil. euro care va finanţa şi proiectul de lansare areţelei de magazine hard discount LIDL în România, planificatpentru 2011.

Aceste resurse vor acoperi jumătate din investiţiile grupului înprimele deschideri LIDL în România şi Bulgaria şi în dezvoltarealanţului de hipermarketuri cu discount Kaufland pe pieţele dinPolonia şi Bulgaria. Contactaţi de ZF, reprezentanţii BERD nu audat detalii despre suma alocată proiectului LIDL România până laînchiderea ediţiei.

Reţeaua a demarat deja construcţia primelor magazine pe piaţalocală, având în prezent peste 20-30 de terenuri în proprietate,potrivit datelor din piaţă. LIDL se va lansa oficial în Româniaprin deschiderea simultană a peste 10 magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO