Companii

Liebrecht & wooD, parc comercial de 70.000 mp

15.06.2007, 19:25 24

Compania de dezvoltare imobiliara belgiana Liebrecht & wooD va construi un parc comercial de 70.000 de metri patrati pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, care va cuprinde un centru comercial de tip outlet cu peste 100 de magazine.
"Proiectul va cuprinde un magazin cu articole de design interior, unul cu articole de gradinarit si un retailer de electronice si electrocasnice, precum si un centru comercial de tip outlet, care va ocupa circa 40% din intregul proiect", au declarat reprezentantii agentiei Saatchi & Saatchi, care se ocupa de organizarea evenimentului de lansare a proiectului.
Centrul comercial de tip outlet, denumit Fashion House Outlet Centre va avea o suprafata de 26.000 de metri patrati si va cuprinde peste 100 de branduri de imbracaminte si incaltaminte precum si o zona de food-court.
In magazinele outlet sunt vandute surplusurile din fabrica sau produsele care nu au fost vandute in magazinele obisnuite.
Proiectul este situat la kilometrul 13 al Autostrazii Bucuresti-Pitesti.
Retailerul austriac de mobila si decoratiuni interioare Kika urmeaza sa deschida prima unitate de pe piata locala in cadrul acestui proiect comercial, magazin care va avea o suprafata de 13.000 de metri patrati. Totodata, retailerul de electronice si electrocasnice Technomarket va deschide un magazin cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, in timp ce compania Hornbach va deschide un magazin de 23.000 de metri patrati cu articole de gradinarit si materiale de constructii, potrivit aceleiasi surse.
Lucrarile de constructie la acest proiect au inceput deja, potrivit reprezentantilor Saatchi & Saatchi, finalizarea primei faze fiind programata in primavara anului viitor.
Compania cu actionariat elen American Outlet Overseas a anuntat anterior ca va investi 30 mil. euro in constructia unui centru comercial de tip outlet, amplasat tot pe autostrada Bucuresti-Pitesti.
Liebrecht & wooD nu s-ar afla la prima dezvoltare comericala pe piata locala, tinand cont ca belgienii au dezvoltat si proiectul Militari Shopping Center, vandut in 2004 catre austriecii de la Meinl European Land Limited, pentru 20 de mil. euro. Liebrecht & wooD opereaza trei centre comerciale de tip outlet in Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO