Companii

Livrarile pentru Logan maresc cifra de afaceri a Spumotim cu 19%

29.08.2006, 19:01 46

Compania timisoreana Spumotim SA, producator de spume poliuretanice, a inregistrat pe primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 9,2 milioane de euro (32,3 milioane de lei), in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Lansarea pe piata a noilor modele Dacia Logan a adus noi oportunitati de dezvoltare pentru noi, cresterea livrarilor catre producatorul de automobile fiind principala sursa a evolutiei inregistrate in prima parte a anului", a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Seiman, director general al Spumotim.
Potrivit acestuia, livrarile de spume poliuretanice catre Dacia-Renault reprezinta circa 30%-50% din cifra de afaceri inregistrata de Spumotim, iar in prezent, compania produce circa 20 de noi modele de burete pentru scaunele Logan. Un alt client important al companiei pe domeniul auto este Johnson Controls.
"In 2005, am inceput sa producem buretele pentru scaunele noilor modele Logan pe motorina si break si am demarat livrarile catre noua fabrica Dacia-Renault din Rusia, o noua locatie in care concernul va asambla autoturisme Logan pentru piata est-europeana", a mai declarat directorul general al Spumotim.
In urma evolutiei inregistrate pe primul semestru, oficialii estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 14 milioane de euro.
Anul trecut, in fabrica din Timisoara s-au investit aproximativ 1,5 milioane de euro in tehnologia necesara producerii poliuretanului pentru industria auto, noile utilaje fiind achizitionate de la producatori germani.
Pe langa spumele poliuretanice pentru industria auto, firma timisoreana mai produce si articole de camping cu poliuretan sau cu fulgi din poliuretan, dar si interiorul de la claparii de schi pentru firma Solomon din Franta.
In prezent, peste 20% din productia de spume a firmei merge la export, principalii parteneri externi fiind firmele suedeze CJG Handels si Hillerstorp, dar si firma italiana Maletti. Pe piata interna, Spumotim mai colaboreaza si cu producatorii de mobila COTTA si Maxtile.
De la privatizarea din 1994, firma timisoreana a atras investitii de peste 5 milioane de euro in retehnologizare, iar in urma acestor investitii fabrica din Timisoara are o capacitate de productie de 6.000 tone/an pentru spumele poliuretanice si 3.500 tone/an pentru turnatele auto.
"Piata poliuretanului este foarte dinamica. Avem semnale conform carora in urmatorii 2-3 ani piata va mai creste cu inca 40% fata de 2005. In aceste conditii, in perioada urmatoare vom mai investi in noi tehnologii de reducere a costurilor si de minimizare a pierderilor, dar si in noi modele de produse", a precizat Ioan Seiman.
Compania Spumotim a fost infiintata in 1971, incepand sa produca articole de camping pentru piata externa.
In 1994 firma este privatizata prin metoda MEBO, avand in prezent 690 de actionari, niciunul majoritar. Momentan, activele societatii se cifreaza la peste 40.000 de metri patrati de hale si teren, iar numarul de angajati este de 810 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO