Companii

Lockheed Martin participa la un proiect de 38 mil. dolari pentru prevenirea inundatiilor

02.04.2004, 00:00 20

Lockheed Martin Corp. se va alatura unui grup de companii americane care dezvolta un proiect de prevenire a inundatiilor in Romania, care beneficiaza de o garantie de credit de 38,7 milioane de dolari din partea Export-Import Bank (SUA), potrivit Baltimore Business Journal.
Garantia de credit va permite Romaniei sa cumpere echipamente, tehnologie si servicii de la Lockheed Martin si alte companii pentru a moderniza sistemele meteorologice pentru protectia contra inundatiilor. In ultimii ani, inundatiile provocate de revarsarea celor 11 bazine hidrografice din Romania au produs moartea a zeci de persoane si pagube de milioane de dolari.
Printre ceilalti furnizori implicati in proiect se numara Dell Inc., Baron Services Inc., Cisco Systems Inc., Hach Co., Harris Corp. si National Weather Service.
Proiectul va crea locuri de munca la mai multe firme din SUA, potrivit Ex-Im Bank.
Creditul garantat provine de la New York Commerzbank AG si este sustinut de Guvernul Romaniei.
Ex-Im Bank contribuie la finantarea exporturilor americane, mai ales pe pietele emergente, prin furnizarea de garantii de credit, asigurarea creditelor si imprumuturi directe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO