Companii

Lorand Szarvadi construieste un nou Domo in Ungaria

09.09.2009, 15:49 74

Lorand Szarvadi, fondatorul retailerului electroIT Domo, care aachizitionat reteaua Electro World din Ungaria intr-o tranzactie deaproximativ 5 milioane de euro, vrea sa construiasca in tara vecinao companie care sa se lupte de la egal la egal cu Media Markt,reteaua concurenta detinuta de grupul Metro.

Piata ungara de electroIT a fost mult mai stabila pe primulsemestru decat cea din Romani, inregistrand o scadere de pana la10%, la fel ca pietele vest-europene, fata de -40% in Romania."Finantarea a fost facuta din bani proprii. Nu a fost o suma mare,tranzactia fiind avantajoasa. Detin 60% din companie, iarpartenerul ungar asigura managementul. Incercam acolo sa ne luptamcu Media Markt, singura companie care are o structura bine pusa lapunct."

Szarvadi a preluat EletroWorld utilizand banii obtinuti in urmavanzarii a 75% din Domo catre Equest, pentru 75 mil. euro.

ElectroWorld Ungaria este formata din 9 unitati, cu o suprafatade retail de 4.000 mp, iar, potrivit lui Szarvadi, cota de piataeste de 9-10%. Media Markt detine prima pozitie pe piata ungara deelectroretail, cu 22 de magazine si o cota de piata de 26%.

"In Ungaria vreau sa utilizez experienta acumulata. Este o taramai evoluata pentru ca ungurii inca cumpara, ei nu au avut o caderein retail ca la noi, iar solutia pentru aceasta piata este ocompanie cu o structura eficienta", a spus Szarvadi.

Astfel, pentru 5 mil. euro a preluat circa 10% din piata, ocompanie cu capital de lucru de 8 mil. euro si afaceri anuale decirca 100 mil. euro inainte de inceperea crizei financiare. "Vremca in Ungaria sa trecem la profit in 2010", a spus Szarvadi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO