Companii

Macon investeste aproximativ 7 mil. euro in modernizarea productiei

19.05.2008, 22:24 25

Compania Macon din Deva, producator de materiale de constructii, a anuntat pentru acest an un buget de investitii de aproximativ 7 mil. euro, in vederea modernizarii proceselor de fabricatie si cresterii calitatii produselor BCA, vata minerala bazaltica si prefabricate din beton. Compania hunedoreana estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 50 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 25% fata de anul trecut.
"Tinand cont de faptul ca in prezent piata materialelor de constructii este caracterizata de o dinamica deosebita, o piata concurentiala aflata in plina ascensiune, suntem nevoiti sa mentinem trendul ascendent al vanzarilor Macon prin cresterea calitatii produselor noastre", a declarat pentru ZF Transilvania Marius Marin, manager general in cadrul companiei Macon.
Potrivit reprezentantului Macon Deva, in acest an factorii care vor influenta dezvoltarea pietei materialelor de constructii vor fi reprezentati de alocarea de fonduri atat pentru proiectele de infrastructura, cat si pentru cele de dezvoltare locala si regionala, de stabilitatea monetara, de nivelul investitilor straine in Romania si de cresterea nivelului de trai al populatiei.
Anul trecut compania a investit
5 mil. euro in retehnologizarea si modernizarea fluxului de productie de BCA si prefabricate din beton, reorganizarea proceselor de fabricatie, cresterea echipelor de marketing si vanzari si dezvoltarea competentelor din zona resurselor umane.
Macon desfasoara activitati de productie a materialelor de constructii, BCA (beton celular autoclavizat), elemente pentru structuri hale, stalpi pentru linii electrice aeriene, elemente pentru drumuri si poduri, cahle de teracota, produse termo si fonoizolatoare, produse din beton, obiecte ceramice, tigle, caramizi.
"Intentionam ca in acest an sa fabricam un nou produs BCA cu o greutate specifica redusa si un grad mare de izolare termica si sa continuam activitatile de marketing si promovare a propriilor marfurilor existente in prezent pe piata", spune Marius Marin.
Compania fabrica si produse destinate finisajelor si agregatelor minerale, vata minerala bazaltica, tuburi din beton pentru rezistenta si canalizare, comercializarea marfurilor facandu-se prin intermediul distribuitorilor din tara si al magazinelor de profil. Cota de piata a firmei Macon Deva pe segmentul de BCA este de 15%, piata de BCA din Romania fiind estimata la 180 mil. euro.
Compania Macon S.A., infiintata in anul 1992, a fost preluata in 2006 de catre fondul de investitii polonez Enterprise Investors, pentru circa
35 mil. euro. Enterprise Investors intentioneaza sa reinvesteasca profiturile obtinute la Deva in dezvoltarea afacerii si sa aloce bani pentru eventuale achizitii ale Macon in sectorul de profil. Polonezii doresc o listare a Macon pe Bursa pana in 2009, dupa ce fondurile de pensii vor deveni active pe piata. Numarul mediu de angajati ai companiei hunedorene este de 780 de persoane, principalii competitori pe piata fiind Celco Constanta, Simcor Oradea, Elpreco Craiova si Prefabricate Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO