Companii

Magazinul Unirea a trecut pe profit

23.09.2003, 00:00 13

Compania SCDMAI Unirea, care detine magazinul Unirea din centrul Capitalei a reusit sa obtina in primele sase luni ale acestui an un profit net de 636 milioane de lei, fata de o pierdere neta de peste 6 miliarde de lei in perioada similara a anului anterior.Cifra de afaceri a companei a inregistrat in aceasta periada o crestere in termeni nominali de 10%, inferioada ratei inflatiei. Magazinul si-a continuat politica de a se concentra spre inchirierea spatiilor comerciale detinute, si scaderea ponderii activitatilor de comert. Veniturile din vanzarea marfurilor pau continuat astfel sa scada si au ajuns in primele sase luni ale anului trecut la 20% din cifra de afaceri, fata de 36% in primele sase luni ale anului trecut.
Magazinul a inceput din 2000 un proces de schimbare a conceptului de afaceri de la “magazinul universal” catre complaxul de tip “mall”, care ofera pe langa posiblitatea de a face cumparaturi si faciltati de divertisment.
Unirea este detinjuta de compania Nova Trade, care controleaza 65% din actiuni. Principalul actionar minoritar este fondul de investitii Broadhurst, cel mai mare fond de investitii strain prezent in Romania si care si- a orientat o parte a plasamentelor catre companii detinatoare de spatii comerciale. Broadhurst detine aproape 12% din actiunile Unirea.
Nova Trade, in parteneriat cu Primaria Sectorului 3 au inceput lucrarile pentru realizarea primei parcari supraetajate din Bucuresti. Parcarea, programata sa fie finalizata in toamna anului viitor va avea 10 nivele si 1.250 de locuri de parcare.
Parcarea reprezinta, potrivit oficialilor Unirea, unul dintre elementele pe care le solicita orice companie care vroia sa deschida un restaurant in cadrul complexului comercial.
Inaugurat oficial in septembrie 1976, Unirea are o suprafata totala de aproape 84.000 de metri patrati, din care peste 32.000 de metri patrati suprafata totala a corpului central, 25.000 de metri patrati corpul Calarasi si 26.000 metri patrati corpul Splai.
Actiunile companiei sunt listate la Bursa Electronica RASADQ, unde au avut in ultimul an de tranzactionate o evolutie oscilanta. In urma cu 12 luni actiunile se tranzactionau la peste 300.000 de lei, si au atins in luna martie 150.000 lei/actiune. Ultimele tranzactii de pe piata s-au realizat la pretul de 230.000 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO