Companii

Malerba, omul care a adus investitii de 250 mil. euro in Romania, pleaca de la Pirelli

Malerba, omul care a adus investitii de 250 mil. euro in Romania, pleaca de la Pirelli
18.11.2009, 00:00 76

Enrico Malerba, 52 de ani, italianul care a pus pe picioarefabrica de anvelope de la Slatina a companiei italiene Pirelli, vaparasi in luna decembrie grupul si conducerea fabricii locale,potrivit unor surse din piata. Reprezentantii companiei nu au doritsa comenteze informatia.

In urma cu patru ani Malerba a fost numit la conducereaproiectului din Romania ce avea sa devina, in urma unei investitiide 170 de milioane de euro, cea mai moderna fabrica a grupului inEuropa. Sub conducerea sa investitiile Pirelli pe plan local auatins 250 de milioane de euro. Pirelli detine in prezent o unitatede productie de cord metalic, in parteneriat cu Continental, laSlatina, o fabrica de filtre pentru motoare diesel in Bumbesti Jiu,in judetul Gorj si fabrica de anvelope cu o capacitate de productiede 4 milioane de unitati anual.

Compania a anuntat recent continuarea dezvoltarii fabricii dinSlatina, prin constructia unei a doua unitati de productiesimilare. Banca Europeana pentru Investitii analizeaza acumposibilitatea acordarii unei finantari de 50 de milioane de europentru proiectul care necesita o investitie de 159 de milioane deeuro.

Malerba lucreaza pentru producatorul italian de anvelope de maibine de 25 de ani, timp in care a detinut mai multe functii si acondus si departamentul comercial al Pirelli in Europa de Nord side Est.

Tot in luna decembrie si Francois Fourmont, cel care a condusdezvoltarea proiectului Logan, va parasi conducerea AutomobileDacia, urmand sa fie inlocuit de francezul Jerome Olive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO