Companii

Mall de 8 mil. euro la Targu Mures

07.07.2003, 00:00 63



Compania Matrix Transilvania Cluj-Napoca va investi opt milioane de euro in constructia unui complex comercial de tip mall la Targu Mures, marcand prima etapa din cadrul unui plan de extindere la nivel regional, urmatoarele locatii vizate fiind Sibiul si Brasovul.



"Lucrarile la mall-ul din Targu Mures, care va fi amplasat in centrul municipiului, in zona pasajului pietonal, vor incepe in aprilie 2004, avand ca termen de finalizare luna august 2006", a declarat Mircea Lazea, directorul de marketing al Sora Shopping Center Cluj-Napoca, unitatea comerciala de referinta a companiei.



Complexul va avea o suprafata totala de peste 12.500 de metri patrati, la care se adauga aproximativ 2.500 de metri patrati aferenti pasajului pietonal. Cladirea va gazdui peste 100 de magazine, alte 20 de locatii fiind prevazute pentru pasajul pietonal.



Nivelul al doilea al mall-ului va fi repartizat unui numar de zece restaurante fast-food, iar la alte etaje vor exista zone de divertisment, cum ar fi o sala de bowling si un cinema multiplex. Complexul va fi prevazut si cu o parcare cu capacitatea de aproximativ 200 de locuri.



Reprezentantul companiei estimeaza ca, dupa deschidere, complexul comercial va inregistra circa 15.000 de vizitatori pe zi, iar cifra de afaceri anuala va depasi 10 milioane de euro.



Sora Shopping Center Cluj-Napoca are o suprafata de 5.000 de metri patrati si include 75 de magazine, dintre care un supermarket. De altfel, complexul a fost configurat pe structura supermarketului Sora, acesta fiind pana in 1989 cel mai mare magazin alimentar din Cluj. Transformarea sa in shopping center a inceput in 1998, fiind reabilitate doua niveluri dintr-o cladire mai veche si construite integral doua noi aripi.



Prin investitia de la Targu Mures, Matrix Transilvania devine cel de-al doilea operator autohton de mall-uri care se extinde in alte orase. Primul pas a fost facut de Iulius Group din Iasi, care va investi la Timisoara cateva zeci de milioane de dolari intr-un complex comercial multiutilitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO