Companii

Managerii români din industria farma au înlocuit expaţi la conducerea unor multinaţionale puternice din piaţă

Managerii români din industria farma au înlocuit...

Autor: Georgiana Mihalache

24.12.2020, 12:00 485

♦ Companii cum sunt Roche, Sanofi, A&D Pharma şi Affidea, toate multinaţionale cu prezenţă în România, au ales români pentru a le conduce operaţiunile locale ♦ Mai puţine beneficii şi cunoştinţele românilor determină multinaţionalele să aleagă executivi locali, mai ales în contextul pandemiei, spune Sorina Faier, managing partner în cadrul companiei de executive search Elite Searchers.

Elveţienii de la Roche şi francezii de la Sanofi din industria de medicamente, cehii de la A&D Pharma din distribuţie şi retailul de produse farmaceutice, dar şi elveţienii de la Affidea, din piaţa privată de sănătate au înlocuit expaţii de la conducere cu manageri români în ultimul an, marcat de pandemia de COVID-19.

Trendul este unul în creştere în rândul companiilor farma, care se remarcă prin constanţă în structurile de conducere în ultimii ani. Există de asemenea multe companii internaţionale din industria de sănătate care au mizat pe conducere românească de zeci de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO