Companii

Mandatul lui Jose Medran la P&G, la final. Va fi prelungit?

Mandatul lui Jose Medran la P&G, la final. Va fi prelungit?

Jose Medran conduce P&G Romania, cel mai mare jucator pe piata bunurilor de larg consum nealimentare, din 2005

05.05.2009, 00:00 56

Cu toate ca mandatul lui Medran se apropie de final, data plecarii lui nu a fost deocamdata stabilita. "Se discuta la nivel regional, dar tinand cont de mai multi factori, printre care contextul economic si faptul ca se lucreaza la redesignul organizatiei la nivel international, intervalul de rotatie are mai putina prioritate acum, de aceea nu pot spune cand se va termina mandatul directorului general", a declarat Ramona Brad, external relations group leader in cadrul Procter & Gamble Romania.

Daca se tine cont ca in mod normal un manager expatriat ocupa acest post 3-4 ani, plecarea lui Medran de la conducerea companiei din Romania ar putea avea loc in vara. "In iulie totul va fi mai clar in privinta termenului. Poate odata cu aceasta redimensionare a companiei, mandatul se va prelungi la 5 ani, de aceea nu pot spune daca va pleca in vara, in toamna sau la anul", completeaza Brad.
Jose Medran, care a absolvit Ecole des Hautes Etudes Commerciales din Paris, conduce P&G Romania, cel mai mare jucator pe piata bunurilor de larg consum nealimentare, din 2005.
Medran lucreaza insa in P&G de peste 20 de ani. Si-a inceput cariera in Franta, iar din 2000 a ocupat timp de patru ani functia de general manager al P&G pe Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa. Inainte cu un an de a prelua fraiele companiei din Romania a fost numit vice-presedinte pentru aceste regiuni.
In timpul mandatului sau, Medran a pus pe picioare planul de constructie a unei noi fabrici, care ulterior s-a concretizat la Urlati. Compania va investi astfel 50 mil. dolari pana in primavara lui 2010 in prima etapa de constructie a unei unitati de productie pentru sampoane si alte produse de ingrijire a parului, care vor fi livrate in zona Balcanilor. Planul grupului pevede insa ca investitia totala de la Urlati sa ajunga la 100 de milioane de dolari, urmand sa fie create 300 de noi locuri de munca. In Romania, P&G mai detine inca din 1994 o fabrica de detergenti la Timisoara.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO