Companii

Marcel Bărbuţ, AdePlast: Sunt oraşe în ţară unde blocurile nu au mai avut lucrări de termoizolaţii de 40-50 de ani

Marcel Bărbuţ, AdePlast: Sunt oraşe în ţară unde...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.07.2016, 13:32 491

Bucureştiul concentrează cele mai multe lucrări de termoizolaţii, însă contrastul este foarte mare faţă de oraşele mici şi medii din ţară, spune Marcel Bărbuţ, proprietarul producătorului de materiale de construcţii AdePlast. În primul semestru, compania a realizat o creştere de 137% la export pe termosistem.

“Bucureştiul este campion la termoizolaţii şi este firesc. Însă sunt foarte multe oraşe în ţară unde astfel de lucrări nu s-au realizat deloc până acum. Şi aici ne referim la oraşe mici şi medii, unde blocurile nu au suferit nicio intervenţie de 40-50 de ani, reabilitările devenind deja stringente. Este un moment extrem de propice pentru ca administraţiile locale să îşi dea mâna cu asociaţiile de locatari şi cu cetăţenii pentru a se face ceva consistent în acest sens, mai ales că alegerile s-au încheiat, iar noii edili trebuie să îşi demonstreze abilităţile pentru care au fost votaţi. Fondurile chiar nu mai sunt o problemă, iar produse de calitate la preţuri corecte pot fi accesate direct de la producătorii români”, explică Marcel Bărbuţ.

AdePlast a înregistrat o creştere de 37% a livrărilor de termosistem Izotherm în prima jumătate de an, atingând aproximativ 6 milioane de metri pătraţi furnizaţi. “Şantierele din Bucureşti au atras cea mai mare cantitate, însă recuperează puternic oraşe ca Bacău, Galaţi sau Sibiu”, declară Marcel Bărbuţ.

AdePlast este prezent cu termosistem pe pieţe ca Ungaria, Bulgaria, Austria, Italia, Spania, Grecia şi Marea Britanie.

În 2015, AdePlast a avut o cifră de afaceri de 306,5 milioane de lei şi EBITDA de 47,7 milioane, în creştere cu 13,3 procente, faţă de anul precedent. Compania are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO