Companii

Marile agenţii de turism şi-au bugetat creşteri de până la 67% anul acesta

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

03.06.2013, 22:15 439

Cele mai mari agenţii de turism de pe piaţa locală şi-au bugetat afaceri în creştere în acest an şi cu două cifre, potrivit informaţiilor transmise către ZF.

Grupul Happy Tour, controlat de fondul de investiţii spaniol GED, şi-a bugetat afaceri de 77 milioane de euro în acest an faţă de nivelul de 292 milioane de lei (circa 66 milioane de euro) înregistrat anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

Şi agenţia Perfect Tour, deţinută de Corina Păcuraru, aşteaptă în acest an peste  50 de milioane de euro, faţă de 30 mil. euro nivelul de anul trecut.

„Sunt două elemente care contribuie la creştere, câteva contracte mari câştigate şi creşterea vânzărilor pe produsele noastre. Piaţa a crescut de asemenea“, a spus Sorin Văduvoiu, directorul general al Perfect Tour. La începutul acestui an, Perfect Tour a câştigat un contract de zece milioane de euro cu OMV Petrom, considerat de jucătorii din piaţă cel mai mare contract din turism.

Şi Eximtur din Cluj-Napoca, deţinută de familia Morariu, şi-a bugetat afaceri de 161,1 milioane de lei (37 mil. euro) în acest an faţă de 157 de milioane de lei (35,7 mil. euro) anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO