Companii

Marile case de avocatura urmeaza investitiile companiilor austriece in Romånia

08.06.2005, 16:03 32

Wolf Theiss, una dintre cele mai mari firme de avocati din Austria, va intra pe piata romåneasca la inceputul lunii iulie prin deschiderea unui birou local la Bucuresti, informeaza editia electronica a publicatiei britanice Legal Week.

Wolf Theiss isi extinde operatiunile sale in Europa de Sud-Est prin deschiderea de noi birouri in Romånia si Bosnia. O alta firma austriaca de avocati, care are un birou la Bucuresti, este Schoenherr Rechtsanwalte, care a asigurat consultanta juridica a austriecilor de la OMV in 2002 la tranzactia de achizitie a 25,1% din actiunile grupului Rompetrol.

a??Expansiunea a fost strategia noastra de baza in ultimii cinci ani cu scopul de a deveni cea mai puternica firma regionala de avocatura din Europa de Sud-Esta??, a declarat Markus Heidinger, managing partner al Wolf Theiss, potrivit sursei citate.

In Romånia, Wolf Theiss a cooptat ca partener pe Dorina Dumitrescu, care avea propriul cabinet de avocatura. Anterior, Dorin Dumitrescu a lucrat pe pozitia de consilier juridic pentru banca olandeza ABN Amro.

Firma este in acest moment in discutii pentru a forma o echipa de avocati pentru biroul Wolf Theiss din Bucuresti, care urmeaza sa fie condus de catre partenerul Horst Ebhardt.

Informatiile au fost confirmate de catre oficialii Wolf Theiss.

Wolf Theiss a tatonat in ultimii ani intrarea pe piata romåneasca pentru a-si completa circuitul de birouri, pe care il opereaza in regiune.

In Romånia, firma austriaca a lucrat destul de mult cu casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, unul dintre liderii pietei de profil.

Piata avocaturii de afaceri din Romånia este estimata de unii jucatori la aproximativ 25-30 mil. euro pe an.

Deocamdata, marile firme de avocatura din Europa au o prezenta modesta in Romånia datorita marjelor reduse de profit si a unei piete a tranzactiilor inca subdezvoltate, incapabile sa sustina deschiderea unui birou local. Exceptie face insa gigantul britanic Linklaters, activ la nivel local din 2001. In schimb, foarte activi se dovedesc a fi jucatorii locali si cei regionali.

Ofensiva firmelor austriece de avocatura in Romånia urmeaza de fapt traseul desenat de investitorii austrieci, care ocupa a doua pozitie in clasamentul pe tari al investitorilor straini in Romånia.

Grupuri puternice precum OMV (petrol), Lasselsberger (placi ceramice), Kronospan (materiale pentru industria mobilei), Wienerberger (caramizi), Immofinanz, Europolis (imobiliar), Raiffeisen (banci), Wiener Städtische (asigurari) sau Brau Union (bere) au intrat prin achizitii in Romånia si ocupa pozitii de frunte in industriile in care activeaza.

Firma austriaca Schoenherr a venit in Romånia, urmånd investitiile clientilor sai BBAG si Agrana (in industria zaharului).

Firma Wolf Theiss are birouri la Viena, Praga, Belgrad, Bratislava, Ljubljana sau Tirana, in vizorul lor intrånd inca de anul trecut deschiderea de birouri la Budapesta, Bucuresti si Sofia. Firma a fost fondata in 1957 la Viena, acum avånd peste 51 de avocati si 78 de asociati. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels