Companii

Materiale de constructii de 34 mil. euro pentru Atlas Corporation

Materiale de constructii de 34 mil. euro pentru Atlas Corporation

Piata vopselelor decorative, segment care ocupa cea mai mare pondere in business-ul Atlas, va ajunge anul acesta la circa 115 mil. euro

03.07.2006, 14:40 238

Producatorul si distribuitorul grec de materiale de constructii Atlas Corporation estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 34 mil. euro, in crestere cu circa 36% fata de anul trecut.
"Cresterea business-ului Atlas Corporation se datoreaza majorarii consumului de materiale de constructii din ultimii ani si a stabilitatii economice. Spre comparatie, in perioada anilor 1994-2000 inregistram pierderi din cauza devalorizarii leului, care ne afecta importurile", a declarat pentru ZF Nikolaos Sitinas, presedintele si actionarul majoritar al Atlas Corporation.
Atlas Corporation a realizat anul trecut un profit net de 1,9 mil. euro, la o cifra de afaceri de 25,3 mil. euro, in crestere cu 65% fata de anul precedent, potrivit datelor prezentate de companie.
"Am investit pana in prezent circa 24 mil. euro pe piata romaneasca, suma ce cuprinde aportul de capital si profitul reinvestit in perioada de cand am intrat pe piata", precizeaza Sitinas.
Compania a investit anul trecut 3,5 - 4 milioane de dolari (2,8 - 3,2 mil. euro) in construirea unui depozit de 10.000 de metri patrati langa Soseaua Pipera.
Atlas Corporation produce si distribuie vopsele, tencuieli decorative si produse termoizolante si hidroizolante, precum adezivi, chituri, membrane bituminoase, amorse bituminoase, polistiren expandat si extrudat, vata de fibra de sticla etc.
Piata materialelor termoizolante are rate de crestere anuale de circa 30-35%, cu mult peste media pietei materialelor de constructii. Mai mult, produse precum polistiren expandat si polistiren extrudat inregistreaza cresteri de circa 50% pe an.
Pe langa segmentul de materiale de constructii, Atlas Corporation distribuie si produse fotografice marca Fujifilm, Sharp, Sony sau SanDisk.
"In fiecare an lansam produse noi, care sa ne consolideze pozitia pe piata. Anul trecut am extins gama de produse cu tencuiala pentru exterior si interior, Apla TencoPlast si vopseaua pe baza de apa pentru interior, Apla Premio", sustine Sitinas.
Grecii au intrat pe piata romaneasca in anul 1994, ca importator, exportator si distribuitor de materiale de constructii. "In momentul in care am intrat pe piata romaneasca importam materiale de constructii de la compania greaca Vivechrom, pe care o detinem in joint-venture cu compania olandeza Akzo Nobel", afirma Sitinas.
Compania are in prezent opt filiale la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Timis, Iasi, Braila, Constanta, Brasov si Craiova, sucursala deschisa anul acesta. Atlas Corporation are in prezent 275 de angajati.
Piata vopselelor decorative, segment care ocupa cea mai mare pondere in business-ul Atlas Corporation, va ajunge anul acesta la circa 115 mil. euro, in crestere cu circa 15% fata de anul trecut, potrivit jucatorilor de pe piata.
Segmentul produselor decorative a crescut anul trecut cu circa 25%, ajungand la aproximativ 91 mil. euro (in preturi nete de producator fara TVA).
Cea mai mare parte a pietei de acoperiri decorative consta in vopselele pentru zugravirea peretilor, care ajung la o pondere de 60-65% din totalul pietei. Piata de profil cuprinde atat produse in solventi (emailuri, vopsele, grunduri), cat si produse in dispersie, pe baza de apa, cum sunt lacurile. Companiile grecesti au fost atrase in ultimii ani de piata locala a constructiilor.
Astfel, compania Diekat s-a pozitionat ca unul dintre cei mai activi operatori de pe piata constructiilor, dar si ca investitor pe piata imobiliara a Capitalei. Mai mult, Isopor, companie cu capital elen, detine prin fabrica sa de la Cluj circa 30% din piata de polistiren expandat, si a anuntat ca va deschide o noua fabrica la Bucuresti.
Productia Isopor este destinata in totalitate pietei interne, distributia fiind realizata atat direct, cat si prin intermediul dealerilor zonali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO