Companii

Media Galaxy raporteaza incasari de 9 mil. euro

27.09.2004, 00:00 24

Magazinele de electronice si electrocasnice Media Galaxy din Bucuresti si Cluj Napoca au realizat in acest an incasari de peste 9 milioane euro, anunta reprezentantii grupului Altex, care detine reteaua Media Galaxy. Incasarile reprezinta, spun ei, o crestere de 5% fata de estimarile initiale.
"Toamna a inceput pe un trend ascendent, numarul de clienti crescand la inceputul lunii septembrie cu aproximativ 30% fata de iulie si august", spune Dan Ostahie, presedintele grupului Altex.
Potrivit reprezentantilor Media Galaxy, cele mai mari cresteri la vanzari s-au inregistrat in categorii precum televizoare, DVD, telefoane GSM si calculatoare personale.
"Vanzarile pentru aceste categorii au depasit cu peste 30% previziunile companiei pentru aceasta perioada a anului, un factor important fiind noutatea produselor, atat din segmentul premium (televizoare sau ecrane cu plasma - n. red.), cat si din segmentul mediu", sustin reprezentantii Media Galaxy.
Media Galaxy resrezinta un concept de magazin de mare suprafat, care include peste 10.000 de produse electronice, din domeniul tehnologiei informatiei, telefonie mobila, muzica si film, electrocasnice si accesorii.
Primele doua magazine Media Galaxy au fost deschise in luna februarie in complexul comercial Bucuresti Mall si in vara acestui an la Cluj. Investitiile implicate de aceste magazine cu suprafete de vanzare de 3.000 de metri patrati si respectiv 2.000 de metri patrati, au fost de 1,7 milioane de euro.
La acestea se vor adauga in urmatoarea perioada, spun reprezentantii Altex, alte doua magazine. Primul dintre acestea va fi situat in complexul comercial Plaza Romania (2.000 de metri patrai suprafata), iar cel de-al doilea va fi dezvoltat in parteneriat cu grupul francez Bresson, care opereaza reteaua de magazine de bricolaj Bricostore, si va fi amplasat in apropierea centrului comercial Orhideea (5.000 de metri patrati suprafata). Investitiile implicate de aceste doua magazine sunt estimate de reprezentantii Altex la 6 milioane de euro.
Pe langa magazinele Media Galaxy, grupul Altex opereaza si magazinele de electronice si electrocasnice Altex. Situate in 70 de orase, magazinele Altex au realizat anul trecut, potrivit estimarilor companiei, vanzari totale de 136 de milioane de euro si o cifra de afaceri (valoare neta, care nu include TVA-ul) de 115 milioane euro. Principalii concurenti ai Altex pe piata romaneasca sunt Flanco, care a anuntat o cifra de afaceri de aproximativ 120 de milioane de euro. Interexpo, compania care opereaza reteaua Domo a anuntat la randul sau pentru anul trecut o cifra de afaceri de 88 de milioane de euro, din care aproape 60 de milioane de euro a fost contributia retelei Domo.
Grupul Altex cuprinde in acest moment pe langa retelele de magazine Altex si Media Galaxy, si firma de logistica si transport 8TIM, compania de distributie si vanzari en gros Italromtex si compania Complet Electro Serv, ce se axeaza pe service si productie de sisteme IT.
ionut.bonoiu@zf.ro



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO