Companii

Medran pleaca de la P&G. Vine Marinidis din Ucraina

Medran pleaca de la P&G. Vine Marinidis din Ucraina

Jose Medran

02.07.2009, 00:00 33

Francezul Jose Medran, care conduce operatiunile locale ale P&G din 2005, va fi inlocuit din aceasta luna de catre fostul director general al subsidiarei din Ucraina a companiei americane, Sotirios Marinidis. Medran este la finalul mandatului sau de vicepresedinte si director general al P&G Romania, cel mai mare jucator pe piata bunurilor de larg consum nealimentare. El va ocupa din luna iulie pozitia de vicepresedinte al diviziei "Oral Care & Personal Health Care" pe Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, tot in P&G.

Medran a crescut afacerile companiei americane in Romania de la 215 mil. euro la 315 mil. euro in perioada mandatului sau de director general. In ultimii ani, el a fost ambasadorul Romaniei in cadrul companiei Procter& Gamble, reusind sa obtina aprobarea boardului pentru doua proiecte mari de investitii, o fabrica noua la Urlati (Prahova) de 100 de milioane de dolari si un centru regional de servicii cu 150 de angajati la Bucuresti.
Producatorul a demarat la Urlati la inceputul acestui an constructia unei fabrici de sampoane si alte produse de ingrijire a parului, prima faza a proiectului urmand sa fie finalizata in 2010, prin investitii de 50 mil. dolari.
Printre proiectele pe care Medran le-a coordonat ca director general al subsidiarei din Romania se numara si integrarea diviziei Gillette, preluata in 2005 printr-o tranzactie realizata la nivel international.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO