Companii

Mefin a vandut mai putin, dar a trecut pe profit

05.05.2004, 00:00 19



Producatorul de componente industriale Mefin Sinaia a obtinut in primul trimestru al anului un profit net de 5,9 miliarde lei (148.000 euro), comparativ cu pierderea de 4,2 miliarde raportata pentru perioada similara a anului precedent.



Mefin a inregistrat un rezultat financiar pozitiv, desi cifra de afaceri realizata de companie a scazut cu 33% fata de primul trimestru al anului trecut, atingand o valoare de 66,7 miliarde lei (1,6 milioane euro).



Factorii care au determinat declinul cifrei de afaceri au fost scaderile semnificative inregistrate la nivelul productiei vandute si la cel al veniturilor obtinute din vanzarea marfurilor. Productia vanduta a fost de 65,5 miliarde lei (1,6 milioane euro), in scadere cu 31% fata de valoarea precedenta.



In acelasi timp, veniturile din vanzarea marfurilor au fost de peste trei ori mai reduse decat veniturile obtinute cu un an in urma. Mefin Sinaia a fost privatizata anul trecut, compania americana DCI Walbridge Parteners Ltd(DCIWA). achizitionand pachetul majoritar de actiuni. In prezent, DCIWA controleaza 72% din capitalul social al Mefin.



Dupa preluarea companiei, DCIWA a numit o noua echipa de conducere si a inceput un program amplu de investitii axat pe instruirea personalului, infrastructura, crearea si dezvoltarea de produse noi.



Privatizarea a fost de bun augur pentru Mefin, compania trecand pe profit anul trecut dupa ce in 2002 inregistrase o pierdere de 28 ,8 miliarde lei. La sfarsitul anului trecut, compania a obtinut un profit net de 6,3 miliarde lei(158.000 euro) la o cifra de afaceri de 424,8 miliarde lei(10,5 milioane euro). Mefin a anuntat ca profitul nu va fi repartizat, urmand sa fie folosit pentru recuperarea pierderii din 2002.



Mefin Sinaia este listata la Bursa de Valori, ultima tranzatie cu actiunile societatii derulandu-se la pretul de 37.100 lei/actiune. La acest pret, capitalzarea bursiera a companiei este de 2,5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO