Companii

Meinl investeste 700 mil. euro in noua centre comerciale

19.06.2007, 18:04 14

Compania imobiliara Meinl European Land, inregistrata in Marea Britanie, va investi pana la 700 mil. euro pentru constructia a noua centre comerciale in Romania, primul proiect urmand sa fie dezvoltat la Arad prin investitii de 70 mil. euro.
"Proiectul din Arad reprezinta doar inceputul planului de extindere al Meinl European Land pe piata romaneasca. Compania este in negocieri avansate pentru inca opt centre comerciale si parcuri de retail in alte orase importante din tara. Pentru aceste proiecte, conducerea fondului a aprobat un buget total de pana la 700 mil. euro", potrivit investitorului austriac. Reprezentantii companiei apreciaza ca prin intermediul acestui program de investitii Romania va deveni in urmatorii ani unul dintre cei mai importanti receptori de investitii ai Meinl, alaturi de Rusia, Polonia si Turcia.
Proiectul din Arad va fi dezvoltat in centrul orasului, pe un teren 22 de hectare. Finalizarea complexului, care va avea o suprafata inchiriabila de 60.000 de metri patrati, este prevazuta pentru anul 2009.
"Costurile investitiei pentru acest proiect sunt de circa 70 de milioane de euro, iar randamentul este asteptat sa depaseasca semnificativ 9%", spun oficialii firmei.
Meinl European Land a intrat pe piata romaneasca in anul 2004, cand a preluat pentru 20 mil. euro proiectul imobiliar Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & WooD, cu o suprafata de 9.000 de metri patrati.
La sfarsitul anului trecut, investitia grupului in Romania a fost evaluata la 38 mil. euro, potrivit companiei.
"Datorita cererii foarte mari am decis sa utilizam o parte a terenului rezervat pentru dezvoltarea parcului Militari Centre. Prima faza a constructiei, respectiv extinderea spatiului ocupat in prezent de magazinul Praktiker, va fi finalizata in iulie. Constructia urmatoarei faze va fi initiata tot in acest an si va consta intr-un parc comercial cu o suprafata construita de circa 45.000 de metri patrati, care vor fi inchiriati printre altele unui hipermarket", au mai spus reprezentantii firmei.
Meinl detine peste 195 de proiecte comerciale cu o suprafata totala inchiriata de 2,8 milioane de metri patrati si cu o valoare estimata de peste 5,2 mld. euro in Cehia, Ungaria, Romania, Polonia, Slovacia, Rusia, Lituania si Turcia.
Compania si-a majorat in acest an capitalul cu 1,48 mld. euro pentru finantarea proiectelor imobiliare din Europa Centrala si de Sud-Est, inclusiv din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO