Companii

Meli Melo merge în Bulgaria şi are planuri pentru Rusia, Polonia şi Ucraina

Meli Melo merge în Bulgaria şi are planuri pentru...

Autor: Cristina Roşca

15.04.2013, 14:25 508

Retailerul de bijuterii şi accesorii Meli Melo a deschis primul său magazin din Bulgaria, compania fiind până acum prezentă doar în România şi Republica Moldova. Mai mult, compania vrea să deschidă unităţi noi şi în Rusia, Polonia şi Ucraina. Următoarea pe listă este Moscova, unde va fi deschis un magazin în acest an.

Compania a investit 100.000 de euro – sumă ce include şi stocul de marfă - în magazinul din Sofia, capitala Bulgariei şi se aşteaptă la amortizarea investiţiei în primul an de funcţionare a unitaţii. Cu o suprafaţă de 50mp magazinul a fost deschis în Mall of Sofia. Oficialii Meli Melo se aşteaptă ca magazinul să aibă 3.000 de clienţi pe lună şi o cifră de afaceri de 350.000 de euro în primul an de funcţionare. Pe termen mediu, compania are în vedere deschiderea unei a doua locaţii în această ţară, tot în centre comerciale.

Reprezentanţii retailerului spun că decizia extinderii pe piaţa din Bulgaria a fost luată deoarece există similarităţi în comportamentul de consum al românilor şi al vecinilor de la sud.

Pentru România compania are în plan deschiderea a trei magazine, în Bucureşti şi în ţară. Meli Melo deţine 41 de magazine şi în afară de România lanţul mai este prezent în Republica Moldova cu două unităţi.

Retailerul şi-a bugetat pentru acest an stagnarea cifrei de afaceri la nivelul de 8,25 mil. euro înregistrat în 2012. Anul trecut afacerile companiei au avansat cu aproape opt procente de la 7,65 mil. euro pe fondul deschiderii de noi magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO