Companii

Mercedes Benz renunta la importurile de masini Chrysler

23.03.2010, 23:12 32

Mercedes-Benz Romania, unul dintre cei mai mari cinciimportatori auto cu branduri precum Mercedes-Benz, smart, Jeep,Chrysler in portofoliu, ar putea renunta in acest an la distributiacelor trei marci ale Chrysler, in conditiile in care Daimler AG,care detine brandul Mercedes, nu mai este actionar alconstructorului american Chrysler.

"Putem confirma existenta discutiilor cu privire la viitorulactivitatii de distributie a autovehiculelor Chrysler, Jeep siDodge in Romania. Nicio decizie nu a fost luata inca", a declaratMichael Grewe, CEO si presedinte al Mercedes-Benz Romania.

Cele trei marci ale grupului american au inregistrat anul trecutvanzari de 552 de unitati, in valoare de 16 mil. euro, potrivitestimarilor ZF, reprezentand aproape 5% din totalul businessuluiMercedes-Benz Romania.

Grupul american este controlat in prezent de italienii de laFiat, care au cumparat 20% din actiunile Chrysler, dupa ce companiaa intrat sub protectia legii falimentului in prima parte a anuluitrecut.

Reducerea portofoliului de marci al importatorului ar reprezentacea de-a doua schimbare majora prin care trece Mercedes-BenzRomania in ultimele luni, dupa ce la finele lunii noiembrie aanului trecut Ion Tiriac s-a retras din actionariatul companiei,prin vanzarea celor 49% de actiuni catre Daimler AG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO