Companii

Metal Invest Grup a castigat la Uton

07.03.2003, 00:00 77

Societatea Metal Invest Group din Darmanesti a reusit sa cumpere in cadrul unei oferte publice la Bursa un pachet de 352.139 de actiuni ale producatorului de utilaj tehnologic Uton Onesti la pretul de 81.375 lei/actiune. Valoarea tranzactie a fost de 28,6 miliarde de lei (0,85 milioane de dolari). Pachetul atras de ofertant, reprezinta aproape 44% din actiunile Uton in timp ce oferta viza 49%.
Cealalta oferta valida de pe piata, cea lansata de Siatra Prod din Targu Jiu, desi oferea un pret mai mic, de 77.500 lei/actiune a atras apropate 8.000 de actiuni, in valoare de 620 milioane de lei.
Surse din piata afirma ca SIF Moldova, care detinea anterior ofertei un  pachet de 38% din actiuni a subscris in cadrul acesteia. Un alt actionar important al Uton, Asociatia Salariatilor - PAS detine 37% din actiuni, insa nu le poate vinde din cauza unei clauze din contractul de privatizare.
Pe piata a mai existat o oferta de cumparare, cea lansata de Magura SA, care a oferit initial un pret de 23.000 lei/actiune, cel mai mare de la acel moment. Societatea nu a intrat ulterior in jocul majorarilor succesive de pret lansate ce ceilalti doi ofertanti.
Actiunile companiei sunt tranzactionate la Bursa, pe piata titlurilor necotate. Inainte de apartia primei din cele trei oferte publice de preluare, pretul actiunilor Uton pe piata se situa in jurul valorii de 17.000 lei/actiune. Tranzactiile cu actiuni Uton au urcat pe parcursul saptamanii pana la 86.000 lei/actiune, peste pretul celeio mai bune oferte. Cei care au cumparat la acest pret ai mizat pe o noua majorare a pretului din oferta insa au pierdut.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO