Companii

Metalicplas Dej investeste 17,3 mil. euro in retehnologizare

07.07.2006, 12:48 51

Grupul de firme Metalicplas Dej, detinut de omul de afaceri Ioan Tecar, a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ 17,3 milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologica a cinci dintre companiile grupului.
"Prin realizarea acestor investitii, la Metalicplas se vor tripla capacitatile de productie a plaselor sudate, la Pehart Tec va creste productia cu 80%, iar la Samus Constructii vor fi achizitionate utilaje si mijloace de transport", a declarat pentru ZF Transilvania, Ioan Tecar, presedinte al grupului de firme Metalicplas Dej.
Compania Metalicplas Impex va atrage o investitie de 5 milioane de euro, la Pehart Tec se vor investi 10 milioane de euro, la Izo Tec 1 milion de euro, iar la Samus Constructii se vor investi 350.000 de euro.
Investitia de la Metalicplas Impex a fost finalizata in primul semestru al anului, iar potrivit conducerii grupului, in urma acestei investitii compania Metalicplas Impex va ajunge la o cifra de afaceri de aproximativ 29 de milioane de euro, fata de 15,5 milioane de euro, valoare inregistrata in 2005. "Desi in primul trimestru cresterea indicatorilor financiari a fost de doar 35%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe urmatoarele trimestre estimam cresteri substantiale ca urmare a finalizarii investitiei in retehnologizare", a mai declarat Ioan Tecar.
Metalicplas Impex aduce peste 60% din cifra totala de afaceri a grupului. Principalul produs al societatii este plasa sudata care reprezinta 70% din produsele fabricate.
"In perioada urmatoare intentionam sa dezvoltam sectia de productie a panourilor bordurate pentru garduri si sa lansam pe piata semifabricatul - sarma cu profil periodic - produs utilizat in constructii", a adaugat Tecar.
El a mai spus ca in prezent, valoarea totala a pietei in acest domeniu este de aproximativ 65 de milioane de euro, din care Metalicplas acopera 35-45%.
Compania Metalicplas Impex a fost infiintata in 1995 ca o afacere de familie, capitalul de pornire fiind de 20.000 de lei vechi. In 1998, Metalicplas achizitioneaza Sarma SA Dej, care avea acelasi profil de activitate, dar era in faliment. La un an dupa achizitie societatea isi diversifica activitatea prin achizitionarea Samus Constructii Dej.
Politica de achizitii a grupului continua si in 2000, cand Metalicplas cumpara pachetul majoritar de actiuni al Refrabaz, societate care produce caramizi refractare bazice. In 2002, Metalicplas infiinteaza firma Termotec Dej care are ca obiect de activitate productia de tamplarie PVC. Cea mai recenta achizitie a grupului este compania Pehart Tec, specializata in productia de hartie tissue si prelucrarea acesteia in produse finite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO