Companii

Mihai Mareş s-a asociat cu un fost partener de la Zamfirescu Racoţi Predoiu

Mihai Mareş s-a asociat cu un fost partener de la Zamfirescu Racoţi Predoiu

Lucian Danilescu a fost activ în special în zona de fuziuni şi achiziţii, asistând la tranzacţiile realizate pe piaţa locală de către companii precum Heidelberg Cement sau Fortis Lease, precum şi mai mulţi investitori scandinavi la cumpărarea a circa 20.000 de hectare de pădure

Autor: Cristi Moga

31.10.2011, 00:01 525

Avocatul Mihai Mareş, care în perioada 2008-2010 a condus operaţiunile din România ale casei de avocatură spaniole Garrigues, s-a asociat cu Lucian Danilescu, fost partener la Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP), pentru a forma firma Mareş Danilescu & Asociaţii.

După ce spaniolii de la Garrigues s-au retras de pe piaţa locală, Mareş a lucrat pentru cÂteva luni la Muşat & Asociaţii, iar din septembrie şi-a reînfiinţat propria casă de avo catură alături de o echipă de circa 10 avocaţi.

Danilescu vine în firma lui Mareş după 13 ani petrecuţi în cadrul ZRP, unde în 2007 a fost numit partener.

"După perioada pe trecută în Zamfirescu Racoţi Predoiu am zis să încerc şi altceva. Ne cunoşteam de ceva timp şi ne-am explorat în ultima perioadă com pa tibilităţile, iar acestea chiar sunt reale, atât personal, cât şi în ceea ce priveşte genul de firmă pe care dorim să îl formăm şi obiectivele", a de clarat pen tru ZF Danilescu, 36 de ani.

"Ne propunem ca în 2012 să avem încasări de un milion de euro, să fim o firmă generalistă, care să ofere atât servicii de consultanţă corporate, cât şi de reprezentare în litigii şi arbitraje. În prezent 70% dintre clienţii firmei sunt companii internaţionale şi vrem ca acest coeficient să nu scadă sub 50-55%", spune şi Mihai Mareş, care va ocupa în continuare poziţia de managing partner al firmei.

În cadrul ZRP Danilescu a fost activ în special în zona de fuziuni şi achiziţii, asistând la tranzacţiile realizate pe piaţa locală de către companii precum Heidelberg Cement sau Fortis Lease, precum şi mai mulţi investitori scandinavi la cumpărarea a circa 20.000 de hectare de pădure. Danilescu a oferit consultanţă şi în dezvoltarea unor proiecte imobiliare (ansamblurile rezidenţiale Doamna Ghica Plaza şi Atlantis Residence din Bucureşti) sau energetice (proiecte eoliene în Galaţi şi Huşi), două dintre segmentele de investiţii "la modă" în ultimii cinci ani.

Piaţa locală de avocatură, evaluată la circa 200 de milioane de euro, este formată în prezent dintr-un grup de firme autohtone extrem de puternice de la vârful ierarhiei, urmate de circa 20 de case ale unor avocaţi mai tineri, unele intrate sub umbrela unor firme străine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO