Companii

Mihnea Bâldea, fabricile de ambalaje Rondocarton: Nu vedem o creştere în T1, cererea este în continuare slabă. Sperăm la o revenire a consumului în a doua jumătate a anului. Compania are fabrici de ambalaje în Târgovişte, Cluj-Napoca şi Sibiu

Mihnea Bâldea, directorul general al companiei Rondocarton: Vrem să începem modernizarea în 2025, să facem modernizare pe partea de hale existente şi chiar extindere.

Mihnea Bâldea, directorul general al companiei Rondocarton: Vrem să începem modernizarea în 2025, să facem modernizare pe partea de hale existente şi chiar extindere.

Autor: Mirabela Tiron

08.01.2024, 18:20 123

♦ Va realiza în acest an proiectul de modernizare a fabricii din Cluj, de la Apahida, prima unitate deschisă, în urmă cu mai mult de două decenii.

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul din cei mai mari producători de carton ondulat, ce operează trei fabrici de ambalaje pe piaţa locală, va închide anul 2023 cu afaceri de 120-130 mil. euro şi estimează pentru acest an un  nivel similar, potrivit oficialilor.

„Nu vedem creştere în T1, cererea pentru ambalaje este în continuare slabă. Sperăm însă la o revenire a consumului în a doua jumătate a anului, poate vom vedea şi o reducere a dobânzilor“, a spus pentru ZF Mihnea Bâldea, directorul general al com­paniei Rondocarton, care livrează am­balaje de carton ondulat către 400 de companii clienţi. Producătorul vinde 90% din ambalaje pe piaţa lo­ca­lă, sectorul alimentar fiind unul stra­te­gic pentru Rondocarton, de aici vin clien­ţii. Compania mai are clienţi şi din automotive, din electronice, pro­du­cători de echipamente electro­nice şi electrice.

„Ca volum de ambalaje am fost anul trecut puţin peste 2022, dar pe preţuri mai mici.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO