Companii

Minimax a închis magazinele şi şi-a cerut insolvenţa

Minimax a închis magazinele şi şi-a cerut insolvenţa

Autor: Cristina Roşca

03.02.2012, 00:04 636

Lanţul de magazine Minimax şi Macro, deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, şi-a cerut insolvenţa într-un dosar depus la Tribunalul Ilfov în data de 1 februarie. Următorul termen de judecată este stabilit pentru 19 iunie. Mai mult, toate cele 58 de unităţi ale reţelei sunt închise.

La solicitarea ZF privind motivul pentru care reţeaua de magazine a fost închisă, iar compania şi-a cerut insolvenţa şi privind planurile de viitor, Dinu Patriciu a răspuns ieri printr-un SMS "restructurare şi repornire". Acesta este singurul răspuns primit de ZF de la oficialii Minimax.

Dosarul prin care compania îşi cere insolvenţa este al 40-lea depus împotriva Minimax Discount la Tribunalul Ilfov. Printre creditori se numără Dorna Lactate, Covalact, Vel Pitar şi Scandia. O parte dintre aceste companii şi-au retras cererea de intrare în insolvenţă, însă altele merg înainte cu procesele pentru că nu şi-au primit banii.

Lanţul de magazine Minimax a avut în 2010 pierderi de 14,5 mil. lei (3,5 mil. euro) şi potrivit site-ului Ministerului de Finanţe datoriile companiei se ridicau la finele aceluiaşi an la 127 mil. lei, aproape jumătate din cifra de afaceri. Nu există niciun rezultat anunţat pentru 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO