Companii

Ministerul Sănătăţii deschide o bază aeriană de salvare la Craiova

Ministerul Sănătăţii deschide o bază aeriană de...

Autor: Ioana David

04.12.2012, 17:50 482

Ministerul sănătăţii va deschide până la sfârşitul acestei săptămâni o bază aeriană de salvare la Craiova, în colaborare cu Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul MAI (Ministerul Afacerilor Interne), Ordonanţa de Urgenţă fiind aprobată de Guvern. Acesta este al cincilea punct de salvare aerian după cele din Mureş, Bucureşti, Iaşi şi Arad. Înfiinţarea acestui punct s-a făcut după repartizarea unui elicopter achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii.

“Dispunerea raţională a punctelor de operare în teritoriu duce la eliminarea, în mare parte a dificultăţilor întâmpinate la traversarea lanţurilor muntoase şi vine în sprijinul comunităţilor din aceste zone. Prin înfiinţarea noilor puncte de operare, se realizează  practic operaţionalizarea la întregul teritoriu naţional”, a declarat ministrul sănătăţii, Raed Arafat.

Personalul medical va proveni din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova,  aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii. Personalul tehnic şi piloţii vor fi asiguraţi de către Inspectoratul General de Aviaţie (IVAG). Operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterul sunt acoperite din fonduri de la bugetul de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO