Companii

Ministrul Sănătăţii l-a schimbat din funcţie pe şeful Institutului Cantacuzino: “Se caută soluţii pentru relansarea producţiei”

Ministrul Sănătăţii l-a schimbat din funcţie pe şeful Institutului Cantacuzino: “Se caută soluţii pentru relansarea producţiei”

Autor: Ioana David

17.04.2012, 14:42 271

Ritli Ladislau(FOTO), ministrul sănătăţii, l-a schimbat săptămâna trecută pe directorul general al Institutului Cantacuzino, Radu Dorel.

"Decizia a fost luată în urma deficienţelor economico-financiare, a blocajului existent în această instituţie şi a lipsei de producţie. De asemenea, tot la sfârşitul săptămânii trecute, Ministrul Sănătăţii a semnat ordinul de numire în funcţia de director general interimar a domnului Radu Iordăchel, până la reorganizarea instituţiei şi organizarea unui nou concurs", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Instituţia a precizat că ministrul Sănătăţii a cerut ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, noul manager al Institutului să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare.

"Ministerul Sănătăţii a iniţiat încă de la începutul acestei luni consultări largi privind viitorul Institutului Cantacuzino. Se caută soluţii, în primul rând, prin consiliere şi expertiză pentru echilibrarea economico-financiară a instituţiei şi relansarea producţiei de vaccin gripal şi antituberculoză (BCG), având în vedere că instituţia nu se află în subordinea Ministerului Sănătăţii nici din punct de vedere economic şi nici sub aspectul managementului producţiei", se mai arată în comunicat.

Ministerul precizează că la nivelul producţiei Institutului numai vaccinul gripal reprezintă un interes de strategie şi siguranţă naţională, restul produselor reprezentând remedii terapeutice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO