Companii

Mitsubishi conteaza pe SUV-uri pentru cresterea vanzarilor

18.09.2007, 15:31 12

M Car Trading, importatorul Mitsubishi pe piata locala, si-a dublat vanzarile in luna august la 320 de unitati, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare pondere in vanzari fiind in continuare detinuta de SUV-urile marcii nipone.
"In primele opt luni, cel mai bine vandut model a fost noul Outlander, cu peste 580 de unitati vandute pana la sfarsitul lui august, urmat de L200 si noul Pajero. Peste 65% din totalul modelelor comercializate reprezinta SUV-uri sau modele destinate rularii in teren accidentat", a declarat Mihail Ivanescu, general manager, M Car Trading, importatorul Mitsubishi in Romania.
Vanzarile Mitsubishi pe piata locala sunt estimate la
3.400 de unitati in acest an, desi reprezentantii importatorului spun ca ar fi putut atinge nivelul de 4.000 de unitati daca producatorul japonez ar fi putut onora cererile de pe piata locala.
"In 2008 dorim sa comercializam peste 5.000 de unitati. Vom stabili acest nivel impreuna cu partea japoneza pentru a asigura livrarea numarului de unitati dorit", a adaugat Ivanescu.
In prezent, pe piata locala sunt 19 dealeri Mitsubishi, dintre care patru infiintati in acest an. Pentru anul urmator, reprezentantii companiei estimeaza ca se vor infiinta alti patru. In Bucuresti, numarul de dealeri va creste de la doi, in prezent, la trei in 2008, celelalte doua dealershipuri urmand a fi construite in zona Deva-Hunedoara, respectiv in zona de sud a tarii.
Investitia intr-un dealer Mitsubishi care sa comercializeze anual peste 200 de unitati si care sa detina si un service poate ajunge la 2 milioane de euro, la un cost al terenului de
100 de euro/mp, potrivit reprezentantilor companiei.
Cel mai mare dealer Mitsubishi de pe piata locala este
M Car Distribution, cu peste 100 de unitati comercializate in fiecare luna. Vanzarile SUV-ului Pajero au ajuns la sfarsitul lunii august la 230 de unitati, in timp ce pana la sfarsitul anului curent sunt estimate comercializarea a peste 350.
Noul L200, camioneta off-road lansata in toamna anului trecut, a inregistrat vanzari de pana la 550 de unitati in primele opt luni, dintre care 30% au fost comercializate in regim de flota. Noile SUV-uri ale grupului francez PSA - Peugeot-Citroen, 4007 si C-Crosser utilizeaza o platforma tehnica comuna cu Mitsubishi Outlander ce ar putea duce la o competitie intre cele trei modele.
In luna noiembrie a acestui an, Mitsubishi va lansa pe piata locala noul Lancer, prezentat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt saptamana trecuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO