Companii

MJ Maillis a vandut mai mult, dar a castigat mai putin

05.05.2004, 00:00 14



Producatorul de ambalaje Maillis Romania a incheiat primul trimestru al anului cu un profit net de 4,2 miliarde lei (106.000 euro), in scadere cu 7% fata de profitul aferent perioadei similare a anului trecut. In primele trei luni ale anului, cifra de afaceri realizata de companie a inregistrat o crestere de 27%, atingand o valoare de 94,4 miliarde lei (2,3 milioane euro).



Potrivit reprezentantilor companiei, valoarea mai ridicata a cifrei de afaceri s-a datorat cresterii vanzarilor, scaderea profitului net fiind cauzata de deprecierea usoara a leului romanesc comparativ cu moneda europeana unica. Diferentele de curs valutar sunt ,de altfel, principalul factor care a determinat scaderea cu 7,3% profitului net inregistrat de Maillis in 2003 comparativ cu anul precedent.



Maillis Romania a obtinut anul trecut un profit net de 17,7 miliarde lei (0,4 milioane euro), compania inregistrand un profit mai redus, desi cifra de afaceri a avansat cu 45%, atingand 350,5 miliarde lei(8,7 milioane euro). Majoritatea livarilor companiei in exterior se indreapta spre tarile din vestul Europei, dar compania exporta si in tarile din zona Balcanilor si Europa de Est.



Maillis produce folie termocontractabila de polietilena (PE) pentru piata romana si pentru export, benzi de ambalaj metalice si de plastic, folie de PVC/POL, corniere, dar si masini si unelte de ambalat. In ultimii ani, compania si-a dezvoltat o retea de distributie in principalele zone industriale ale tarii, cu centre in orase precum Timisoara, Cluj, Constanta , Brasov sau Slatina



Pentru acest an, compania si-a propus o crestere a profitului cu 70%, in termeni nominali, pana la 29,9 miliarde lei. In acelasi timp, cifra de afaceri previzionata de companie este de 387,5 miliarde lei, cu 11% mai ridicata decat valoarea de anul trecut.



Actionarul majoritar al companiei este grupul MJ Maillis Grecia, care controleaza 81,6% din numarul total de actiuni. Grupul elen este unul din principalii jucatori pe piata produselor de impachetat din Europa si cel mai important producator si distribuitor pe piata din Orientul Mijlociu.



Maillis Romania este listata la Bursa de Valori, ultima tranzactie care a implicat actiunile societatii perectandu-se la pretul de 18.500 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 4,8 milioane euro. Din profitul obtinut anul trecut, Maillis va acorda dividende in valoare totala de 10,4 miliarde lei, diferenta de 7 miliarde lei urmand sa fie reinvestita. Valoarea bruta a dividendului este de 1.000 lei/actiune, din care se va scadea un impozit de 5% pentru persoanele fizice si de 10% pentru persoanele juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO