Companii

MJ Maillis estimeaza vanzari mai mari cu 45%

26.03.2003, 00:00 18

Producatorul de ambalaje si masini pentru ambalat M.J. Maillis Romania si-a propus sa realizeze in acest an vanzari in valoare de aproape 352 miliarde de lei (10 milioane de euro), in crestere cu 45% fata de cifra de afaceri inregistrata anul trecut.
Profitul ar urma sa creasca cu un procent similar. Bugetul de Venituri si Cheltuieli al companiei, aprobat recent de actionari, prevede un profit net de 27,2 miliarde de lei, in crestere cu 43% fata de 2002, cand societatea a inregistrat un castig de 19 miliarde de lei.
Strategia de dezvoltare a Maillis se bazeaza pe oferirea de solutii de ambalat complexe,  ceea ce inseamna inclusiv productia de utilaje de ambalat. Investitiile preconizate de companie se ridica la 2 milioane de euro.
Din profitul pe anul trecut socitatea va distribui anul acesta dividende, pentru prima data de la listarea pe piata de capital. Suma alocata din profitul anului trecut este de 6,3 miliarde de lei, iar valoarea dividendului brut va fi de 600 lei/actiune. Vor avea dreptul la dividende actionarii inregistrati la data de 14 martie.
Anul trecut societatea si-a dublat capitalul social prin includerea rezervelor din reevaluare si a primelor de emisiue. Actionarii au primit astfel o actiune gratuita pentru fiecare actiune detinuta. Conducerea companiei intentioneaza sa faca actiunile Maillis mai atractive pentru investitori. Anul acesta ar putea urma o divizare a actiunilor cu valoarea nominala de 10.000 de lei, pentru a creste lichiditatea acestora la Bursa.
Compania, care face parte din grupul grec M.J. Maillis, este prima, si deocamdata singura societate straina listata la Bursa. Listarea a avut loc in urma cu doi ani printr-o oferta publica de vanzare de actiuni, care a reprezentat o majorare cu 20% a capitalului social.
Actiunile Maillis sunt cotate la categoria a II-a a Bursei, unde au scazut dupa trecera datei de referinta pentru dividende pana la 13.000 lei/actiune. Valoarea de piata a companiei la acest pret este de 4 milioane de dolari.
La nivel international, grupul M.J. Maillis, care controleaza 81% din actiunile producatorului roman de ambalaje,  a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 310,9 milioane de euro, in crestere cu 14,8 % comparativ cu anul anterior. In afara de Romania si Grecia, grupul detine capacitati de productie in Italia, Marea Britanie si Polonia.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO