Companii

Mobexpert ridica estimarile la 160 mil. euro

Mobexpert ridica estimarile la 160 mil. euro

Click pentru imaginea marita

20.10.2006, 17:51 148

Grupul Mobexpert, liderul pietei de mobila din Romania, a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere de 5% a vanzarilor pe segmentul de retail. In acelasi timp, compania a ridicat obiectivul de vanzari pentru acest an la 160 mil. euro, in crestere cu 7-8% comparativ cu anul precedent, pe fondul evolutiei bune a segmentului de mobilier de birou.
"Principalele parghii de evolutie pe piata interna au constat in intensificarea sensibila a constructiilor de birouri pe segmentul inalt si a constructiilor de locuinte destinate segmentului mediu si mediu-inalt. Rezultatul a fost o crestere direct proportionala a cererii de mobilier pentru aceste segmente al carei impact a fost reflectat in cresterea vanzarilor", a explicat Dan Sucu, presedintele grupului Mobexpert.
Oficialii grupului estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, vanzarile pe segmentul de mobilier de casa si birou vor inregistra o crestere de 10% comparativ cu 2005.
Grupul a deschis in septembrie cel de-al patrulea hipermagazin din Bucuresti, in cadrul Galeriei Mobexpert Baneasa, care va contribui substantial la cresterea rezultatelor.
Totodata, activitatea de export a companiei a consemnat o stagnare in primele luni ale acestui an, tendinta care se manifesta de altfel la nivelul intregii industrii.
In aceste conditii, reprezentantii Mobexpert au anuntat ca vor reduce progresiv cota exporturilor in cifra de afaceri. Principalele tari in care sunt exportate produsele Mobexpert sunt Franta, Germania si Olanda.
Strategia grupului pentru perioada urmatoare are in vedere extinderea retelei de magazine de mari dimensiuni in Romania si in orasele mari din zona balcanica.
Mobexpert va investi in deschiderea a cel putin 5 magazine de mari dimensiuni in zona balcanica.
Pe primele noua luni ale anului investitiile derulate de Mobexpert au atins 25 mil. euro, fonduri care s-au concretizat in principal in finalizarea Galeriei Mobexpert din zona Baneasa, achizitionarii terenului si demararii constructiei hipermagazinului de la Sofia si achizitionarii unui teren pentru un nou centru Mobexpert la Ploiesti. Acesta din urma va fi cel de-al doilea hipermagazin din afara Bucurestiului, dupa cel din Brasov, deschis in 2005.
Reteaua grupului numara 32 de magazine, dintre care cinci de mari dimensiuni, in Romania.
Expansiunea Mobexpert la nivel regional a fost demarata in 2005 prin deschiderea pe segmentul office a doua magazine de mici dimensiuni la Sofia si Belgrad. Anul acesta, compania a inceput constructia primului hipermagazin de mobilier din afara tarii, la Belgrad. Acestea vor reprezenta baza retelei regionale a Mobexpert, spun reprezentantii grupului.
Pe plan local, mare parte a investitiilor au mers in finalizarea mall-ului din Baneasa, de 23.000 de metri patrati. Suma totala a fost de 15 mil. euro.
Recent, grupul a deschis primul magazin de mobilier de birou de lux, Premio, in urma unei investitii de 0,2 mil. euro. Marca Premio a fost creata in urma detasarii si extinderii unei ramuri a ofertei Mobexpert Office, cea a mobilierului high-end pentru birou. Vanzarile de mobilier de birou se ridica la 50 mil. euro anual, iar ritmul de crestere al acestei piete este de 20%.
Mobexpert detine, conform propriilor estimari, o cota de piata de 18%, in timp ce Mobexpert Office are o cota de 30% evaluata in Bucuresti si in orasele mari. Cifra de afaceri a grupului s-a situat la 150 mil. euro la nivelul anului trecut.
Mobexpert a fost infiintat in 1993 si cuprinde in principal 10 fabrici de mobila, 5 firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex. Aceasta a fost infiintata in 2000 si este divizia de investitii imobiliare a grupului, proprietara tuturor cladirilor grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO